НОВИНИ

Международен тунинг фестивал събира любители на адреналина в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 26.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Международен тунинг фестивал събира любители на адреналина и автомобилите край Русе . Над 140 коли от България и Румъния се включиха в изложението, а програмата предвижда и провеждането на дрифт с препятствия, което се случва за първи път у нас.

Автополигонът на ДЗС край Русе е място, което събира близо 150 любители на автомобилите и начините за тяхното модифициране и усъвършенстване.

Има изградена и специална офроуд писта, на която се тестват възможностите на различни мотоциклети, АТВ-та и джипове. Наред с това тече изложение на автомобили, школа по майсторско и безопасно шофиране, автошоу, част от което ще е и провеждането на професионален дрифт с препятствия, а европейският шампион по дрифт Тодор Дунев ще постави за пореден път на пределни изпитания шофьорските си умения и възможностите на своята машина.

"Целта на това мероприятие е да се случи на безопасно място. Събрали сме доста хора от България и Румъния. Очакваме да има доста голям интерес. Виждате, че вече е пълно навсякъде.", каза Станимир Маринов, организатор на Международен тунинг фестивал "Маска".

"Това е мястото, където трябва да се случат такива неща...", каза Тодор Дунев, европейски шампион по дрифт.

Входът за всички събития е безплатен, като наред със забавленията, посетителите имат възможност да подкрепят и редица благотворителни каузи.

Репортер: Андрей Кючуков



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец няма да гостува на Шахтьор Солигорск в Беларус
Лудогорец няма да гостува на Шахтьор Солигорск в Беларус
Към 12 ч: Няма опашки на ГКПП "Кулата"
Към 12 ч: Няма опашки на ГКПП "Кулата"