НОВИНИ

Чеферин против Суперлигата и Световното първенство на всеки две години

Александър Чеферин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 03.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин смята, че Международната футболна федерация (ФИФА) трябва да се откаже от мисълта, че Световното първенство по футбол може да се провежда на всеки две години.

Според него представителите на ФИФА осъзнават, че подобно решение би навредило на някои от федерациите.

"Коментирах темата с президента на ФИФА. Според мен решението за Световно първенство на всеки две години не стои на дневен ред. Този вариант не е подходящ за европейските и южноамериканските федерации", твърди той.

Словенецът разкритикува и намеренията на президента на Ювентус Андреа Аниели да представи нов проект за Европейската суперлига.

"Клубовете, които създадат свой турнир, няма да участват в останалите евротурнири. Първият път, когато представиха идеята за Суперлигата, бе по време на световна пандемия, а сега се опитват да възродят идеите си по време на война. Изглежда тези хора живеят в паралелен свят. Докато ние помагаме на играчите, те развиват подобен проект. Може да твърдят, че турнирът е хубав и ще осигури подкрепа и солидарност за малките клубове, но всички знаем, че това са глупости", категоричен е той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отбеляза 144 години свобода
България отбеляза 144 години свобода
Няма проблем с доставките на горива у нас, без опашки пред бензиностанциите днес
Няма проблем с доставките на горива у нас, без опашки пред бензиностанциите днес