НОВИНИ

Четирима заместник-министри са назначени в МЗХ (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 21.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
споразумение мзхг служителите агенцията борба градушките
Слушай новината

В Министерството на земеделието и храните са назначени четирима заместник-министри.

Александър Йоцев е бил главен директор в БСК в периода от 2016 до 2017 г. Притежава дългогодишен опит в сферата на приложението на ПРСР и безопасността на храните. Изпълнителен директор на тържище Слатина Булгарплод и ръководител на проекта за изграждането и разширяването му. От 2012 до 2018 г. е член на Бизнес-научния съвет към министъра на земеделието и храните. Почетен председател е на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Завършил е в УНСС, има редица специализации, включително в Обихиро Юнивърсити, Япония и University of Georgia, САЩ.

Георги Тошев е "Магистър по икономика и организация на труда" от УНСС. Бил е дълги години директор на главна дирекция "Земеделие и гори" в Министерството на земеделието и горите, заемал е и длъжността директор на дирекция "Административно-правно обслужване и ЧР" в Държавна агенция по горите. Бил е ръководител на проект за Система за идентификация на земеделските парцели, която е основата на ИСАК. В периода от 1991 до 1999 г. е заместник-кмет и секретар на район "Кремиковци" - Столична община.

Мирослав Маринов притежава дългогодишен управленски опит в сферата на стопанисването и полазването на горите. Бил е директор на Югоизточно държавно предприятие, Сливен. В периода от 2019 до 2021 г. е заемал длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Завършил е Лесотехническия университет, София.

Деян Стратев е доцент по ветеринарно-санитарна експертиза и дългогодишен преподавател в Тракийския университет – Стара Загора. Бил е изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните през 2021 г. Ветеринарен лекар по образование, допълнително се е обучавал в Истанбулския университет, Турция, Университета по ветеринарна медицина в Кошице, Словакия и Пизанския университет, Италия. В момента се обучава по програмата EU-FORA за оценка на риска по хранителната верига в Европейския орган по безопасност на храните (EFSA).

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Лорер: Аз съм една от кандидатурите за еврокомисар на България, очакваме и предложението на ГЕРБ
Даниел Лорер: Аз съм една от кандидатурите за еврокомисар на България, очакваме и предложението на ГЕРБ
Унгария победи Литва и измести Сърбия от първото място в група G
Унгария победи Литва и измести Сърбия от първото място в група G