НОВИНИ

Четвъртък носи слънчево време и затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
21:26, 08.12.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

След обилните валежи и силните пориви на вятъра в последните дни, днес акцент в прогнозата е чувствителното застудяване. В широки граници се задържаха температурите за пореден ден: от едва градус над нулата в София, 8° в Бургас до 10° в Монтана. Валежите навсякъде вече спряха.

През нощта в почти цялата страна ще се изясни, вятърът ще стихне и до сутринта температурите още ще се понижат. На места в Западна България ще паднат до около минус 9°, в София - минус 6°, в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 3° до 2°.

Утре с умерен вятър от юг ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат. В по-голямата част от страната се очакват максимални стойности от 7° до 12°. Ще преобладава слънчево време, но ще има и райони с трайни мъгли, където и температурите ще останат съществено по-ниски.

И по Черноморието ще е предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 10 - 13°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Със слънчево време ще започне денят в планините, но в следобедните часове облачността ще се увеличава. Ще бъде много ветровито.

Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 3° и 7° градуса.

Много студено ще остане за пореден ден в Европейска Русия. Обилни снеговалежи ще има в централните части от континента. Проливни валежи от дъжд се очакват на Апенините. Причината - поредният средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и на Балканите, включително и в нашата страна.

Ветровито и с валежи от дъжд ще е утре в западните райони от Балканите, а от северозапад, с нахлуването на по-студен въздух, дъждът ще преминава в сняг. В източните райони ще остане все още слънчево, а температурите там ще се повишават.

У нас затоплянето ще продължи и през следващите дни, по-съществено в източната половина от страната, където ще духа силен югозападен вятър. Отново се очакват валежи, а през нощта срещу петък в северозападните райони и високите полета в Западна България ще има условия за поледици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зенит спря Челси за първото място в група "Н" след луд мач с шест голa
Зенит спря Челси за първото място в група "Н" след луд мач с шест голa
Ювентус спечели групата си след минимална победа над Малмьо
Ювентус спечели групата си след минимална победа над Малмьо