НОВИНИ

Четвъртфиналист от US Open ще играе квалификации на Sofia Open

bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 15.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
четвъртфиналист open играе квалификации sofia open
Слушай новината

Голямата изненада в мъжката надпревара на завършилия в неделя US Open пристига, за да играе за място в основната схема на Sofia Open.

Нидерландската сензация Ботик ван де Зандсхулп, който в Ню Йорк победи Рууд и Шварцман и единствен взе сет на шампиона Медведев, ще трябва да мине през квалификациите в „Арена Армеец” на започващия идната неделя турнир.

Любопитното в списъка на участващите в пресявките на Sofia Open е, че Ван де Зандсхулп дори не е най-успелият в турнири от "Големия шлем". Тази чест се пада на Марко Чекинато, който преди три години победи Джокович на „Ролан Гарос” и стигна полуфинал.

В списъка на заявените за квалификациите на Sofia Open е и сънародникът му Андреас Сепи, добре познат на българската публика от четирите си поредни участия в основната схема на турнира (2016-2019), като в дебютното му издание през 2016 г. бе четвъртфиналист.

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста, двама бивши шампиони в София и носител на титла от "Големия шлем" са сред потвърдилите участие в основната схема на шестото издание на Sofia Open. Надпреварата от категория ATP 250 ще се проведе от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец”.

Сред звездите на Sofia Open 2020 са изкачилият се до №14 миналогодишен шампион на българска земя Яник Синер, завоювал историческата си първа титла именно в София, първият шампион на Sofia Open Роберто Баутиста Агут, един от най-големите шоумени в съвременния тенис Гаел Монфис, носителят на пет титли от тура и ракета №1 на Австралия Алкс де Минор, както и шампионът на US Open от 2014 г. Марин Чилич.

Към заявените за квалификациите участници ще бъдат добавени двама с „уайлд кард”, като техните имена ще бъдат обявени в следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пфайзер" очаква одобрение на ваксината си за деца между 6 месеца и 5 години
"Пфайзер" очаква одобрение на ваксината си за деца между 6 месеца и 5 години
Официално: Радев подписа указите за разпускане на 46-ото НС и нови избори на 14 ноември
Официално: Радев подписа указите за разпускане на 46-ото НС и нови избори на 14 ноември