НОВИНИ

Чикаго навакса 19 точки изоставане срещу Торонто и си осигури среща с Маями

Чикаго Булс Демар Дерозан
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:47, 13.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Чикаго Булс отстрани Торонто Раптърс от плей-ин турнира на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като спечели визитата си в Канада със 109:105. „Биковете“ изоставаха с 19 точки, но съумяха да осъществят обрат и да си гарантират сблъсък с Маями Хийт за определяне на осмия поставен в Източната конференция.

В герой за победителите се превърна Зак Лавин. Гардът завърши с 39 точки, 30 от които през второто полувреме. Той добави шест борби, три асистенции и една кражба към статистиката си, като пропусна само два наказателни удара от 15 опита. Бившият играч на Раптърс Демар Дерозан се отчете с 23 пункта и седем борби, а Никола Вучевич записа дабъл-дабъл – 14 точки и 13 борби. С 10 пункта от пейката допринесе Патрик Уилямс.

За „динозаврите“ Паскал Сиакам бе най-резултатен с 32 точки, като добави девет борби и шест асистенции. Двама се отчетоха с дабъл-дабъл – Фред Ванфлийт приключи с 26 точки и 12 борби, като даде и осем завършващи подавания, а Скоти Барнс завърши с 19 пункта и 10 овладени топки под коша. С 13 точки приключи О Джи Ануноби, но Раптърс приключиха с участието си през тази кампания. Отборът така и не се справи на ниво при наказателните удари, като завърши с едва 50% успеваемост – 18/36.

Така Чикаго си осигури мач с Маями Хийт, а победителят ще бъде съперник на Милуоки Бъкс в първи кръг на плейофите. „Горещите“ загубиха от Атланта Хоукс, който си гарантира серия с Бостън Селтикс на старта на плейофите.

На Запад Оклахома Сити Тъндър надви Ню Орлиънс Пеликанс със 123:118 като гост и си осигури мач с Минесота Тимбъруулвс за определяне съперника на поставения под номер 1 в конференцията Денвър Нъгетс. Шей Гилджъс-Алекзандър и Джош Гиди комбинираха за 63 точки за успеха на „гръмотевиците“, а Лугуенц Дорт се отчете с 27 пункта. За „пеликаните“ Брандън Инграм завърши с точно 30 точки, а Трей Мърфи III и Хърбърт Джоунс добавиха съответно по 21 и 20, но усилията им се оказаха недостатъчни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Балабанов: Хората са ни изпратили в НС с една цел - да работим
Станислав Балабанов: Хората са ни изпратили в НС с една цел - да работим
Нинова: ГЕРБ и ПП-ДБ водят разговори за някакъв странен хибрид - ротационно председателство
Нинова: ГЕРБ и ПП-ДБ водят разговори за някакъв странен хибрид - ротационно председателство