НОВИНИ

Членове и симпатизанти на "Възраждане" протестираха пред кабинета на главния прокурор

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:46, 06.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
Политика

Протест и пред кабинета на главния прокурор. Костадин Костадинов и привърженици на партията му "Възраждане" изразиха недоволството си от искането на прокуратурата за заличаване на регистрацията им и внесоха сигнал до главния прокурор срещу самия главен прокурор за нарушаване на закона. Законът забранява партийни и политически мероприятия в Съдебните сгради. "По света и у нас" научи, че Костадинов и съпартийците му са успели да влязат в Съдебната палата, защото са заявили, че ще подадат сигнал.

Екипът ни беше посрещнат враждебно от привърженици на "Възраждане" пред кабинета на главния прокурор.

Представителите на "Възраждане" не посочиха конкретни примери, които да подкрепят тезата им за необективност. Уточниха, че са дошли на протест с искане за оставка на главния прокурор, защото той, по думите им, нарушавал закона като искал заличаване на регистрацията на тяхната партия, а не искал същото за други партии, които се били финансирали от чужди държави.

Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане": Искаме да връчим неговата оставка, която той да подпише, която е тук в ръцете ми. Също така един сигнал, който в момента се подписва, той се подписа вече от хората, които са тук. Който е сигнал до институцията "главен прокурор" за извършени нарушения в дейността на тази институция от човека, който я отъждествява, т.е. физическото лице Иван Гешев.

Според Костадинов с искането за заличаване на "Възраждане" прокуратурата набеждавала партията за нарушения при учредяването ѝ. Освен това Костадинов твърди, че се прилагал двоен стандарт. Докато от "Възраждане" протестираха пред кабинета на главния прокурор, от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че Иван Гешев се е срещнал с ръководителите на окръжните прокуратури от Апелативен район - Пловдив. С тях обвинител номер едно е обсъдил борбата с битовата престъпност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха курортно селище в Италия заради опасен огромен къс лед на Монблан
Евакуираха курортно селище в Италия заради опасен огромен къс лед на Монблан
Министър Ангелов: Предстои да внесем Националната стратегия за психично здраве в МС
Министър Ангелов: Предстои да внесем Националната стратегия за психично здраве в МС