НОВИНИ

Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Гърция, Испания и Франция

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:30, 06.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Франция, Испания и Гърция с рекорден брой новозаразени от седмици насам. В Нидерландия се очаква затягане на мерките, а Турция опроверга информацията, че има бум на болни от COVID-19 в курортите в страната.

Франция за денонощие регистрира 1695 новозаразени - най-големият брой от два месеца насам. Жертвите на опасния щам в страната са над 30 000, което я нарежда на трето място по смъртност в Европа. Преди Франция са Великобритания и Италия.

По най-оживените улици в Тулуза маските вече са задължителни. Очаква се мярката да бъде възприета в столицата Париж и други градове.

Повече случаи регистрират и в Испания, а Швейцария стана поредната държава, която наложи карантина за пристигащите от Испания.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис прикани към стриктно спазване на предписанията и предупреди, че е възможно обстановката да се усложни.

Все повече държави поставят под карантина определени райони или отделни градове. Абърдийн, Шотландия, е поредното място със затегнати рестрикции.

Дъг Скъли, жител на Абърдийн: Доста съм ядосан, защото 4 месеца се справяхме толкова добре! Шотландия се справи чудeсно с карантината. После дойде един турист, не се самоизолира, ходи по барове и сега ние сме тези, които ще седим затворени. Мисля че е ужасно!

Нови мерки в борбата срещу коронавируса се очаква да обяви и Нидерландия. А статистиката показва, че икономическите показатели на Швеция, която избра да не се затваря заради COVID-19, са по-добри от тези на редица европейски страни, наложили строга карантина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камбуров: Докато Христо Крушарски е в Локомотив, няма как да се върна
Камбуров: Докато Христо Крушарски е в Локомотив, няма как да се върна
Огнище на COVID-19 в шивашки цех в Разлог, 60 души са заразени
Огнище на COVID-19 в шивашки цех в Разлог, 60 души са заразени