НОВИНИ

Човешка небрежност или техническа неизправност е причината за големия пожар в Гоце Делчев

bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 01.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разследването на големия пожар в търговски център в Гоце Делчев. Човешка небрежност или техническа неизправност са сред основните версии за възникването на огъня. Сградата пламна снощи, а борбата с пламъците продължи повече от седем часа. Напълно унищожени са последните два етажа на мола. По чудо инцидента се размина без пострадали.

Огънят пламва минути преди 20 часа снощи в ресторанта, намиращ се на четвъртия етаж на търговския център. По това време Ибрам Ишрев пазарува в съседния магазин.

Огънят се разпалва изключително бързо. За минути обхваща и долния етаж на сградата, където се помещават различни магазини.

"Собствениците на магазините са реагирали веднага и са извели работещите, също и хората, които са били в този момент в магазините, купувачите. Важното е, че навреме са излезли, сигнализирали са на телефон 112 и в противопожарната служба. Бърза е реакцията на противопожарната служба. Смятам, че се направи необходимото, но за съжаление загубите са големи", заяви Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев.

Пожарникари и доброволци гасиха огъня повече от седем часа.

Неприятна задушлива миризма се усеща и днес около изгорялата сграда. На обяд тук отново дойде пожарен автомобил, който да загаси и последните тлеещи отломки.

Щетите са за милиони – както по самата сграда, така и изгорялата в магазините техника и стока. Молът e бил застрахован, обясни кметът Владимир Москов.

Собственикът на търговския център отказа коментар с мотива, че тече разследване.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит отправи обръщение за началото на Новата църковна година
Патриарх Неофит отправи обръщение за началото на Новата църковна година
Тежък жребий за Лудогорец в групите на Лигата на конференциите
Тежък жребий за Лудогорец в групите на Лигата на конференциите