НОВИНИ

Чудото на тайното добро: Зарадваха с картички възрастни хора в Пловдивско

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 25.12.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Стотици самотно живеещи хора в няколко асеновградски села тази сутрин получиха коледни картички от непознати. И досега не знаят кой стои зад тази тайна мисия, която бързо се превърна в тема номер едно за тях в празничния ден.

Чудото на Бъдни вечер е и когато непознат сподели празника си с теб. В това се убедиха десетки жители на асеновградското село Горнослав, които осъмнаха с коледни картички на вратите си.

Кой е тайният Дядо Коледа? Това се питаха всички в селото.

Не един, а стотици решават да направят по-добър празника на непознат, като му изпратят коледна картичка. Идеята за тайната мисия е на Мая, която също живее в село Горнослав и добре познава местните хора.

Голяма част от тях материално някак си свързват двата края, по-скоро те имат нужда от внимание, от хора, с които да си комуникират и затова предположих, че картичка би ги зарадвала много повече, отколкото нещо материално, казва Мая.

Мая споделя идеята си в социалните мрежи и в платформа за доброволчество малко преди Коледа. И картичките бързо започват да пристигат.

След 400 спряхме да броим. Имаше картички, които бяха професионални, имаше и картички, които бяха по-семпли, нарисувани от деца, но пък с чувство и огромно желание, допълва Мая.

В нощта срещу Рождество Христово писмата стигат до още две асеновградски села.

Репортер: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В студиата на БНТ - уникална украса, изработена от майки на деца с увреждания
В студиата на БНТ - уникална украса, изработена от майки на деца с увреждания
Папа Франциск произнесе "Урби ет Орби" пред пълен площад
Папа Франциск произнесе "Урби ет Орби" пред пълен площад