НОВИНИ

COVID-19 по света: Рязък скок на заболелите в Румъния. Втора вълна в Южна Корея

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:54, 25.06.2020
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Рязък скок на заболелите от COVID-19 в Румъния. През последното денонощие са потвърдени 460 нови случая. Епидемията продължава да се разраства в Съединените щати. В Южна Корея вече настъпва втората вълна. От Световната здравна организация обявиха, че до началото на следващата седмица заболелите от COVID-19 ще достигне 10 милиона.

Критични седмици предстоят за Съединените щати. От Световната здравна организация предупредиха, че в страната още не е достигнат пика на епидемията. В сряда бяха регистрирани 36 хиляди нови случая. В Тексас през последните две седмици броя на заразените се е увеличил три пъти.

Тедрос Аданом Гебрейесус, директор на СЗО: Бих определил ситуацията в Америка, в централна и в Латинска Америка като цяло, че епидемията продължава да се развива.Пикът все още не е достигнат и вероятно през следващите седмици ще има още много нови случаи, както и много смъртни случаи.

Печални рекордни през изминалото денонощие поставиха Южна Каролина, Флорида, Оклахома и Калифорния. Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът въвеждат 14 дневна карантина за пристигащите от най-тежко засегнатите щати.

Хюстън - най-гъсто населения град вече изпитва недостиг на болнични легла. Пред подобен проблем е изправена и Южна Корея.

Юн Кион, Център за превенция и контрол на заболяванията, Южна Корея: Втората вълна вече започна и промяната на здравната система е неизбежна.

Една от промените е, че пациенти, които отказват да бъдат премествани в други болници, ще плащат пълна такса за лечението си. При пика през март трима души починаха в домовете си, защото в болниците нямаше свободни места, за да бъдат приети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма подадени оставки на медици от велинградската болница
Няма подадени оставки на медици от велинградската болница
Двама българи от кланицата в "Тьонис" са в болница с коронавирус
Двама българи от кланицата в "Тьонис" са в болница с коронавирус