НОВИНИ

ЦСКА 1948 победи новака Етър с гол от дузпа на Ивайло Чочев

цска 1948 етър
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 21.08.2023
Чете се за: 05:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 постигна първа победа под ръководството на новия си старши треньор Николай Панайотов след като надигра като домакин Етър Велико Търново с 1:0 в среща от шестия кръг на футболната Първа лига. Победният гол бе дело на Ивайло Чочев от дузпа в 30-ата минута на мача.

Успехът бе трети за ЦСКА 1948 от началото на сезона и с 10 точки тимът се изкачи на пето място във временното класиране. Етър остава с 1 точка в актива си на последната, 16-а позиция в шампионата. И двата състава имат по един отложен мач.

Домакините бяха по-настоятелни и имаха превъзходство в през първото полувреме на двубоя, като отправиха първия удар към една от двете врати в срещата. Талис бе изведен в атака от Парвиз Умарбаев в седмата минута, но прати топката над вратата на Етър. Ивайло Чочев също бе неточен след удара си с глава три минути по-късно, завършвайки нова атака за ЦСКА 1948. В 14-ата минута и Елитон не успя да се разпише при изгодна ситуация пред вратата на гостите от Велико Търново след ъглов удар, а две минути по-късно пак Елитон не успя да преодолее вратаря на Етър Мартин Величков.

Футболистите на ЦСКА 1948 имаха претенции за игра с ръка на противников състезател в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. Величков трябваше да се намесва и след изстрел на Радослав Кирилов в 21-ата минута на двубоя, а две по-късно Педриньо стреля над вратата на Етър и резултатът остана 0:0.

В 28-ата минута главният рефер Стоян Арсов се консултира със системата за видеоарбитраж-ВАР за възможна игра с ръка на Янко Ангелов малко по-рано при удар с глава на Елитон и реши, че има основания за дузпа. Ивайло Чочев бе точен при изпълнението от бялата точка в 30-ата минута и даде преднина от 1:0 на ЦСКА 1948. Гостите протестираха, че преди това има засада на Антонио Вутов.

Три минути по-късно Чочев отново вкара топката във вратата на Етър, но попадението не бе зачетено заради засада, като и тази ситуация бе разгледана със системата ВАР.

Полузащитникът на гостите Мартин Моран завърши обещаваща атака в 38-ата минута, отправяйки първия удар към вратата на ЦСКА 1948, но бе неточен. Вратарят на Етър Мартин Величков предотврати ново попадение за домакините след силен удар към него в 42-ата минута.

Второто полувреме започна с най-добрата възможност до момента за гостите от Етър, когато Даниел Наумов не позволи топката да влезе във вратата му след добър изстрел на Янко Ангелов в 47-ата минута. Малко по-късно топката бе отклонена в ъглов удар след удар на Радослав Кирилов при атака на домакините.

Футболистите на ЦСКА 1948 пак вкараха топката във вратата на Етър в 59-ата минута след изстрел на Кирилов, последвал пас от Антонио Вутов, но попадението отново не бе признато заради засада.

Шахредин Букхолда завърши обещаваща атака за гостите от Етър в 72-ата минута, но стреля встрани от вратата на съперника.

В 89-ата минута футболистите на Етър поискаха дузпа за нарушение срещу Ивайло Димитров в наказателното поле на домакините, но такава не бе отсъдена.

В следващия кръг тимът на ЦСКА 1948 ще гостува на Славия на 28 август, докато същия ден Етър ще приеме отбора на Ботев Пловдив.

Преди срещата с Етър ЦСКА 1948 се превърна в първия български футболен клуб със собствено студио на стадиона. Един час преди началото на домакинството от Първа лига пресаташето на клуба Николай Камбуров и психоложката Лилия Стефанова дадоха старт на „ЦСКА 1948 мачдей студио“. Двамата обсъдиха интересни, провокативни и ексклузивни теми свързани със спортната психология и колко важна е нейната роля за представянето на отбора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас: Отивам в Ню Йорк щастлив от представянето ми през седмицата в Синсинати
Карлос Алкарас: Отивам в Ню Йорк щастлив от представянето ми през седмицата в Синсинати
Сигнал до БНТ: Мъж заплаши с пистолет румънски туристи на плажа на къмпинг Езерец
Сигнал до БНТ: Мъж заплаши с пистолет румънски туристи на плажа на къмпинг Езерец