НОВИНИ

ЦСКА победи Левски и оглави волейболното първенство

левски цска волейбол
Снимка: ВК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 29.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА победи Левски с 3:1 гейма в мач от втория кръг на Efbet Супер Волей. Сблъсъкът се състоя в столичната зала "Левски София". Отборите се изправят за втори път един срещу друг след финала на турнира "Борис Гюдеров" в Перник, където "червените" надделяха с 3:2 гейма.

В първия гейм гостите заиграха по-добре още от самото начало, но Тодор Костов напусна игра принудително, поради контузия на коляното, която получи при приземяване. Гостите изградиха преднина от 3 точки при резултат 19:16, но след 6 поредни пункта "сините" стигнаха до обрат. Играчите на ЦСКА успяха да се мобилизират и да спечелят 6 от следващите 7 разигравания, за да си върнат преднината и да поведат в геймовете.

През втората част играчите на Александър Попов отвориха разлика от 6 точки при 13:7, но допуснаха обрат и загубиха гейма с 25:20.

Третата част "армейците" си върнаха преднината от един гейм, след като погасиха пасив от 2 точки и поведоха с 4 при резултат 21:17, което им помогна да спечелят частта.

В заключителната четвърт волейболистите на старши треньорът на домакините Андрей Жеков загубиха първите 5 разигравания и рядко затрудняваха противника си. Преднината на "червените" продължи да нараства и играчите успяха да изградят двуцифрена преднина за крайното 25:14.

ЦСКА е лидер в класирането с 2 победи, докато Левски заема 10-ата позиция без победа и само с 1 точка.

По рано-днес Нефтохимик, Марек и Добруджа също записаха шампионатни победи. Женският тима на ЦСКА също имаше повод за радост, след като започна сезона в женската Дамакс лига с категорична победа над Спартак Варна с 3:0.

В следващия кръг ЦСКА гостува на миналогодишния шампион Хебър в Пазарджик, докато Левски гостува на Марек в Дупница.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (29.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (29.10.2021)
Смъртността от COVID-19 в Русия е много по-висока от официално обявяваната
Смъртността от COVID-19 в Русия е много по-висока от официално обявяваната