НОВИНИ

ЦСКА София посреща Локомотив Пд на стадион "Васил Левски" в опит да продължи победната си серия в Първа лига

цска софия посреща локомотив стадион васил левски опит продължи победната серия първа лига
bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 03.04.2024
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА София посреща Локомотив Пловдив в мач от междинния 27 кръг на Първа лига. Срещата започва в 17:00 часа на стадион "Васил Левски" и ще бъде ръководена от Волен Чинков.

"Червените" продължават преследването на Лудогорец в битката на титлата и всяка една грешка може да се окаже фатална. Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на наказания Амос Юга, който натрупа 9 картона и ще пропусне както двубоя с пловдивчани, така и дербито с Левски.

От друга страна ЦСКА София е в серия от 4 поредни победи.

Александър Томаш ще трябва да се оправя без наказания Мартин Паскалев, който получи пети картон в двубоя срещу Лудогорец. Преди няколко дни "смърфовете" бяха близо до това да откраднат точки от шампионите, но допуснаха гол в заключителните минути.

Отборът на ЦСКА София е тимът с най-малко допуснати попадения, докато Локомотив Пловдив е на второ място по отбелязани голове след Лудогорец в елита.

В първата среща за сезона ЦСКА София спечели с 2:0 гостуването си в Пловдив, като тогава изигра един от най-силните си мачове през настоящата кампания. Головете за "червените" реализираха Майкъл Естрада и Дюкенс Назон, които в момента не са в отбора. Назон пропусна и дузпа.

Отборът на Крумовград посреща Хебър в ранния двубой от 27 кръг на Първа лига. Срещата започва в 14:30 часа на футболна база "Никола Щерев-Старика". Мачът ще бъде ръководен от Георги Гинчев.

Крумовград е в сериозна серия от мачове без загуба, която продължава вече 5 кръга. Така отборът е само на една точка от топ 6, но със сигурност няма да се откаже и от борбата за седмото място.

Отборът на Хебър реди добри и лоши резултати. Тимът се намира 12-о място в класирането и все още има шансове да взеле във втората четворка, но за целта трябва да печели мачове. Любослав Пенев няма да може да разчита на Георги Вълчев, който е наказан.

В първата среща за сезона двата отбора не успяха да си отбележат гол и мачът завърши 0:0 в Пазарджик.

Двата отбора в най-добра форма в Първа лига - Лудогорец и Левски - ще се изправят един срещу друг в дербито от 27-ия кръг на първенството.

Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград стартира в 19:30 часа.

Шампионите са безгрешни през пролетния дял и записаха шест поредни победи в Лигата, за да поведат еднолично в класирането. Като се взема и краят на миналата година, "орлите" са в серия от осем поредни успеха за първенство. От своя страна Левски също се представя силно през пролетта и регистрира пет победи и едно равенство, като в тези мачове "сините" са допуснали само един гол и са в серия от пет поредни сухи мрежи.

Сега обаче за Левски за играчите на Николай Костов предстои тежко гостуване на стадион, на който те рядко постигат положителен резултат. Самият Костов заяви, че няма да пази играчите си за предстоящото дерби с ЦСКА в неделя.

Дербито в Разград ще бъде ръководено от най-добрия български съдия Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За ВАР ще отговаря Георги Давидов, като той ще има двама асистенти - Валентин Железов и Георги Дойнов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
120 дка гора горят вече пети ден край Девня (СНИМКИ)
120 дка гора горят вече пети ден край Девня (СНИМКИ)
Пожар гори край Копривщица
Пожар гори край Копривщица