НОВИНИ

Дербито на 27-ия кръг в Първа лига противопоставя Лудогорец и Левски

 Левски - Лудогорец
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 03.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Двата отбора в най-добра форма в Първа лига - Лудогорец и Левски - ще се изправят един срещу друг в дербито от 27-ия кръг на първенството. Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград е днес и ще стартира в 19:30 часа.

Шампионите са безгрешни през пролетния дял и записаха шест поредни победи в Лигата, за да поведат еднолично в класирането. Като се взема и краят на миналата година, "орлите" са в серия от осем поредни успеха за първенство. От своя страна Левски също се представя силно през пролетта и регистрира пет победи и едно равенство, като в тези мачове "сините" са допуснали само един гол и са в серия от пет поредни сухи мрежи.

Сега обаче за Левски за играчите на Николай Костов предстои тежко гостуване на стадион, на който те рядко постигат положителен резултат. Самият Костов заяви, че няма да пази играчите си за предстоящото дерби с ЦСКА в неделя.

„Не можем да си позволим да запазваме никого. Предупредени са играчите, сигурно са предупредени и съдиите. Очаквам качествен футбол, защото Лудогорец притежават много интересни футболисти, които играят със самочувствие и са много креативни. Ние също имаме такъв тип играчи и затова се надявам на много интересен двубой“, заяви треньорът на Левски.

Неговият колега Георги Дерменджиев също изрази очакване за добър двубой.

"Надявам се стадионът да бъде пълен и да стане добър мач. Мисля, че сме в добра кондиция и нямаме притеснения. Отборът е добре психологически, физически и технически, така че чакаме мачовете. Вярвам в българските съдии и мисля, че ще се справят с предстоящия двубой", сподели Дерменджиев.

Дербито в Разград ще бъде ръководено от най-добрия български съдия Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За ВАР ще отговаря Георги Давидов, като той ще има двама асистенти - Валентин Железов и Георги Дойнов.

В сряда ще се изиграят още два мача от междинния кръг. От 17:00 часа ЦСКА посреща Локомотив Пловдив и при победа ще се изравни по точки с Лудогорец на първото място, преди срещата на "орлите" с Левски. Преди това, от 14:30 Крумовград приема Хебър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Не се срамувам от ПП-ДБ, Христо Иванов направи добра Конституция
Борисов: Не се срамувам от ПП-ДБ, Христо Иванов направи добра Конституция
Двойка броненосци пристигнаха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)
Двойка броненосци пристигнаха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)