НОВИНИ

Цвета Рангелова: "Възраждане" ще подкрепят всяко смислено предложение за конституционна реформа

bnt avatar logo
от БНТ
22:05, 16.06.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Възраждане" има единствена цел и тя е България да бъде свободна, независима и просперираща и това ще се случи само при управление на нашата партия, заяви в студиото на "Панорама" Цвета Рангелова от "Възраждане".

"Възраждане" е опозиция, защото партията не участва в управлението.

"В никакъв случай обаче не сме опозиция на инат. Всички добри решения, независимо от коя парламентарна група идват, ние сме ги подкрепяли и в това е причината медиите често да ни пришиват като патерица на една или друга партия", подчерта Рангелова.

По отношение предложението на "Възраждане" следствието да стане отново самостоятелно, което беше подкрепено в парламента, и наложеното след това от президента вето, тя обясни, че предстои процедурата законопроектът да се върне отново в Народното събрание и да бъде внесен за ново разглеждане и народните избраници да решат каква ще е съдбата на това предложение.

Рангелова посочи, че най-естественото място на следствието е да бъде извън шапката на прокуратурата, "както е било до 2009 г., преди да бъде подчинено на прокуратурата с цел изпълнение на поръчки".

Тя заяви, че ако ПГ бъде поканена за разговори, свързани с конституционна реформа, ще участват и ще подкрепят всяко смислено предложение.

Цвета Рангелова изрази мнението си във връзка с информациите, свързани със спиране на прожекция на филма "Близо" в рамките на "София Прайд Филм Фест".

"Това, което се случи и пред кино "Одеон", и пред киното в Пловдив беше един протест, организиран основно от граждански сдружения - в голямата си част родителски организации, които се възмутиха от програмата по кината - част от "София Прайд". Това е прожектиране на филми с откровено педофилско и хомосексуално съдържание и ние в никакъв случай няма да допуснем развращаването на децата на България."

Прожекцията на филма "Близо" се състоя тази вечер, след напрежението в събота

Тя изрази учудване защо протестите на "Възраждане" се квалифицират като агресивни прояви, а протестите на т. нар. демократична общност са протести, изразяващи конституционното право на някого да протестира. По думите ѝ този дисбаланс настройва ненужно обществото и го разделя.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андреа Буратини отличи възпитаниците си след втора победа над Сърбия
Андреа Буратини отличи възпитаниците си след втора победа над Сърбия
Българите спечелиха сребро и злато на турнира по борба в Ереван
Българите спечелиха сребро и злато на турнира по борба в Ереван