НОВИНИ

Цветан Цветанов напуска ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 17.06.2020
Чете се за: 01:44 мин.
Политика

Цветан Цветанов е подал заявление в първичната структура на ПП ГЕРБ София-град Изгрев за напускане на партията. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Цветанов пише, че напуска партията, за чието създаване и укрепване е работил дълго, усилено и безрезервно, но от известно време, членството му в ГЕРБ не е повод за гордост.

"Нито за мен, нито за немалко други членове на партията. Някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок „праг на търпимост”", заявява Цветанов и допълва, че като редови член на партията няма как да бъда продуктивен коректив на случващото се, а има енергия и хъс да изгражда.

Ето какво още написа Цветанов:

"Днес в 13ч. в първичната структура на ПП ГЕРБ София-град Изгрев подадох заявление за напускане на партията.

Напускам партията, за чието създаване и укрепване съм работил дълго и усилено, убедено и безрезервно. Работата ми сред хората от тази партия през изминалите години изпълваше живота ми със смисъл и удовлетворение. От ГЕРБ тръгваше оптимизмът ми за бъдещето на страната, а хората, които срещах ежедневно, ми даваха безценното за всеки политик усещане за добре свършена работа и перспектива. Благодарен съм.

От известно време, обаче, членството в ГЕРБ не е повод за гордост - нито за мен, нито за немалко други членове на партията. Някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок „праг на търпимост”.

Оставайки редови член на партията, нямаше как да бъда продуктивен коректив на случващото се, а опитите ми да споделям мнения и позиции, за съжаление останаха преди всичко медийни изяви. В същото време не съм загубил чувствителност за процесите в партията.

Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат. Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост."

Преди седмица Цветан Цветанов обяви в радиоинтервю, че вече не е чест да си от ГЕРБ и че Борисов се е променил.

Дни по-късно премиерът му отговори от джипа си, инспектирайки строежа на магистрала "Хемус": "Как съм се променил - подобрих се. Остарях и помъдрях. Да се погледнат на партийните форуми как викаха: "Борисов" и "Победа на ГЕРБ".

Борисов пожела и успех на бъдещата нова формация на Цветанов.

Преди дни стана ясно, че прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за "Апартаментгейт".

Припомняме ви, че скандалът избухна през март миналата година, когато НПО сезира три институции - прокуратурата, ДАНС и комисията "Антикорупция", за най-новия апартамент на тогавашния втори човек в ГЕРБ в луксозната сграда "Летера" на фирма "Артекс".

Заради "Апартаментгейт" Цветанов напусна зам-председателското място на партия ГЕРБ, лидер на парламентарната група, сдаде и депутатското си място.

Този факт стана ден след като премиерът Бойко Борисов каза: "Може да го накаже Бог, могат да го наказат избирателите, а мога да го накажа и аз".

Тогава министър-председатеилят и прокуратурата обещаха "задълбочено и всеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства" около сделката за придобиването на апартамента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ проверява образователния министър и шефа на КЗП
КПКОНПИ проверява образователния министър и шефа на КЗП
ГЕРБ дават Нинова на прокурор заради твърденията ѝ за водата в Хасково
ГЕРБ дават Нинова на прокурор заради твърденията ѝ за водата в Хасково