НОВИНИ

Лекар от Добрич е задържан за притежание на детска порнография

Снимка: Задържането на Артур Полшиков. Снимка: БНР
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 17.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност лекар специализант в хирургичното отделение на болницата за разпространение на материали със сексуална експлоатация на деца, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Д-р Артур Полшиков е бил задържан рано тази сутрин в дома му от служители на сектор "БОП" в Добрич към ГД на БОП в МВР, след като е засечен да разпространява порнографски материали от болницата, в която работи по време на нощни дежурства.

Престъпната дейност на лекаря е била установена след като е засечен IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове, представляващи сексуална експлоатация на деца - някои на видима възраст под 14 години.

Адресът се оказва на отделение в болницата. По работните графици в отделението и списък на лицата с достъп до Wi-Fi мрежата на болничното отделение като извършител е установен д-р Артур Полшиков, който освен като специализант в хирургичното отделение, дава дежурства и в Спешното отделение на здравното заведение.

Иззети са три лаптопа. На тях разследващите са установили 1.21 терабайта изтеглени порнографски материали и разпространени над 16 терабайта.

Медикът е задържан за 24 часа. Районната прокуратура е наложила на хирурга забрана да напуска страната и парична гаранция в размер на 1000 лева.

Д-р Артур Полшиков е с двойно гражданство - руско и българско. От 9 години е в страната, а от октомври 2016 г. е назначен в МБАЛ Добрич.

Автор: Петя Николаева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички фирми сами ще избират доставчик на ток от 1 октомври
Всички фирми сами ще избират доставчик на ток от 1 октомври
11 нови случая на заразени с COVID-19 в Пазарджик
11 нови случая на заразени с COVID-19 в Пазарджик