НОВИНИ

Цветан Цветанов: Правителство ще има, но не с пълен мандат

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 08.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Правителство ще има, то обаче няма да бъде с пълен мандат, а с някакъв кратък срок. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Според него ще се реализира третият мандат.

По думите му политиците трябва да си зададът въпроса какво трябва да се направи за страната, за да не губим пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства обаче изискват промени в 22 закона. За миналата година получихме 2,5 млрд. от 4 млрд., коментира Цветанов.

Според Цветанов решението на ПП-ДБ да не подкрепят управление с участието на ГЕРБ е политически правилно. "Защото голяма част от електората, който ги подкрепи, той е антиГЕРБ. Ако те направят нещо, което да е свързано с ГЕРБ, на следващи избори - ако не скоро, то в рамките на 10 месеца - година, това означава, че те ще загубят и това, което имаха днес", заяви Цветанов.

Допълни, че партиите могат да се обединят около 5 - 6 приоритета за един краткосрочен мандат - сред тях съдебна реформа и връщане към машинния вот.

"Защо беше въведена хартиената бюлетина? Имаме 44 000 недействителни бюлетини. На предишните избори имаше само 9000. Има 2754 сгрешени протокола с над 14 000 грешки", заяви Цветанов.

Коментира, че отминалите избори са генерална репетиция за местния вот. Останах с убеждение, че ПП имат акцент София, Пловдив и Варна, останалото малко им бяга от истинската политическа игра и послания, които трябва да бъдат чути там.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Симов: Изчегъртването не се състоя, политически кабинет няма да бъде приет
Александър Симов: Изчегъртването не се състоя, политически кабинет няма да бъде приет
Ева Брезалиева води в многобоя на "София къп"
Ева Брезалиева води в многобоя на "София къп"