НОВИНИ

Цветя пред посолството на Палестина в памет на жертвите в Ивицата Газа

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
16:00, 18.10.2023 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Слушай новината

Бдение пред посолството на Палестина в София, след като насроченият за днес мирен протест в София не беше позволен от Столична община.

Цветя, свещи и плюшени играчки бяха оставени пред посолството от хора, изразяващи съпричастност към жертвите и ранените след ударите по болницата в град Газа. Те се помолиха и продължаващите вече 11-и ден ракетни удари да спрат. Отворена беше и книга за съболезнования.

"Гледаме и сме шокирани, защото това е храм, където настаняват болни, където настаняват търсещи спасение. Това не е само болница, но едновременно и църква, и джамия", каза Хайри Хамдан.

"На баща ми братовчеди са там. Казват, че нещата са ескалирали и просто нямат необходимите лекарства, храна, ток, вода, трудно се снабдяват с каквото и да било. Просто живот под обсада", каза д-р Надя Дербаши.

В посолството дойдоха и дипломатическите представители на арабските страни у нас, поддържащи отношения с Палестина. Всички те положиха цветя в памет на загиналите.

"И всичко това пред очите и ушите на целия свят. Ние нееднократно апелирахме към целия свят да сложи край на тази безумна война незабавно. Реката от палестинска кръв продължава да се лее и в този момент", каза Адхам Зайналдин, посланик на Палестина в България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Булгартрансгаз" не е заплашен от фалит, заяви премиерът
"Булгартрансгаз" не е заплашен от фалит, заяви премиерът
Двойка черни щъркели край село Малък Поровец (Снимки)
Двойка черни щъркели край село Малък Поровец (Снимки)