НОВИНИ

Да спасиш детски живот: 16-годишният герой от Бургас с разказ пред БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 08.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

16-годишен спортист от клуб по борба е спасил от удавяне едното момче, което вчера скочи от моста в Бургас. Христо Ташев от е местния клуб "Черноморец". Двойната трагедия се разигра вчера на бургаския плаж - две деца на 13 и 17 години се удавиха заради мъртво вълнение, нетипично за сезона. Става дума за два отделни случая.

Заради трагедията обезопасяват допълнително моста в Бургас - на мястото вече ще има постоянен велопатрул, ще бъде монтиран и спасителен пояс на кулата.

След разигралата се трагедия се появиха слухове, че загиналото 17-годишно момче се е хванало на бас със свой приятел за 20 лв. То скочило във водата, въпреки че не може да плува.

Излезе информация, че мъж с камера също го е накарал да скочи от моста.

От полицията обаче са категорични, че става въпрос за случаен инцидент, а причината за удавянето са лошите метеорологични условия и мъртвото вълнение.

Полицията работи и по другия случай с удавеното 13-годишно момче от социален дом. То е било настанено там след убийството на майка му. Днес прокуратурата се самосезира по случая, като са разпитани директорката на дома и служителите, за да се разбере как детето е напуснало дома и било ли е придружавано от някого.

За да не се стигне до по-голяма трагедия един човешки живот е спасен благодарение на смелия 16-годишен борец от Бургас Христо Ташев. Вижте разказа му от първо лице във видеото.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортната комисия отхвърли българските поправки в пакета "Мобилност"
Транспортната комисия отхвърли българските поправки в пакета "Мобилност"
Протокол от разпит на Васил Богданов уличава братя Бобокови
Протокол от разпит на Васил Богданов уличава братя Бобокови