НОВИНИ

Валери Симеонов: В битката срещу олигарсите Валентин Златев би трябвало да е следващият

bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 08.06.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Борбата ми е срещу хазартната зависимост и за мен това е една успешно приключила кауза, търкането на талончета до голяма степен спря, няма я тази зависимост. Това заяви в "Още от деня" Валери Симеонов, председател на НФСБ.

По повод изпращаните от Васил Божков послания или съобщения от Дубай и реакцията на управляващите, Валери Симеонов отбеляза, че не трябва да им се обръща на внимание.

Валери Симеонов: Повече от ясно е, че това е поведение на един човек, който по-скоро се опитва да създаде някакво напрежение, да създаде някаква бъркотия в държавата, но не и да се защитава.

Според лидера на НФСБ поведението на Божков не е на човек, който е несправедливо обвинен и който се защитава. До момента по тези 18 обвинения той не се е опитал да опровергае нито едно. Основният въпрос е виновен ли е този човек или не е виновен, дължи ли 700 млн. или не ги дължи.

С първите промени в Закона за хазарта са ограничени лотарийните игри, сега усилията му са насочени към ограничаване на игралните зали и казина. Зали и казина има и близо до училища, въпреки че законът забранява това.

Валери Симеонов: Законът трябва да се промени и той да бъде променен в полза на обществото.

Битката е срещу олигархията и в списъка е и Валентин Златев - би трябвало той да е следващият, каза председателят на НФСБ.

Валери Симеонов: Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата. Създал си е присъдружната съответно асоциация на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места.

Какво каза Валери Симеонов за бизнесмените на прехода и приватизацията с червените куфарчета, както и за "подпорната стена" на Алепу, вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновяват БДЖ с парите от концесията на летище София
Обновяват БДЖ с парите от концесията на летище София
Откриха 75-годишната жена, която се изгуби на Витоша
Откриха 75-годишната жена, която се изгуби на Витоша