НОВИНИ

Дамбраускас: Сотириу ще вдигне класата на Лудогорец (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:01, 08.02.2021
Чете се за: 01:10 мин.
Български футбол
дамбраускас сотириу вдигне класата лудогорец видео

„Пиерос Сотириу не се нуждае от представяне. Играл е в Шампионската лига и Лига Европа. Сигурен съм, че ще радва феновете на Лудогорец с изявите си с екипа на тима“, каза Валдас Дамбраускас за новия таран на „орлите“ Пиерос Сотириу.

„Ихинио има проблеми, Ману - също. Нуждахме се от нападател, който да помогне за 10-ата титла и за изпълнението на целите пред нас. Имахме нужда от точно такъв нападател, който да запълни дупката, която има“, каза още Дамбраускас.

„През последните месеци Пиерос е сменил няколко етапа на подготовка. Една седмица не е тренирал въобще. Провел е кратка подготовка с Астана, като е изиграл две контроли. От понеделник започва с отбора. Кога ще играе, зависи от представянето му в тренировъчния процес“, добави спецът.

"Селекцията е отворен процес и тя не спира със затварянето на трансферния прозорец, а тече през целия сезон. Ние имаме изключително добро скаутско звено, което знам, че ще си свърши работата. Говорейки за нови футболисти, тяхната цел ще е наистина да донесат по-голяма класа на отбора“, коментира треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас.

„Смятам, че проведохме добър лагер в Турция. Там срещнахме големи отбори, а мачовете с тях са важни стъпки в развитието на отбора. Но подготовката ни не свършва с лагера в Турция. Всеки ден трябва да се усъвършенстваме“, добави литовецът.

Литовският специалист сподели мнението си и за предстоящите мачове на Лудогорец в 1/8-финалите за Купата на България с втородивизионния Спортист (Своге) и домакинския мач срещу Етър от първия кръг на пролетния дял от шампионата.

„Етър? Сега не говорим за тях. Всеки отбор заслужава уважение, а първият ни съперник е Спортист (Своге). Ние не можем да ги подценим, както и самия турнир за Купата на България. Трябва да действаме сериозно. По принцип не мисля за далечното бъдеще, а само следващите дни“, каза още специалистът.

„Какво мога да кажа за базата на Лудогорец. Всеки треньор и футболист трябва да е доволен когато има такива условия. Аз още през 2017 г. дойдох в Разград, като треньор на Жалгирис. Още тогава видях какви са намеренията на хората, които управляват клуба“, завърши Дамбруаскас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България няма да играе на ЕвроБаскет 2021 след втора загуба от Гърция (ВИДЕО)
България няма да играе на ЕвроБаскет 2021 след втора загуба от Гърция (ВИДЕО)
Отличен старт за Григор Димитров на Australian Open
Отличен старт за Григор Димитров на Australian Open