НОВИНИ

Даниел Лорер, ПП: ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори за бъдещо управление

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 03.10.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори за бъдещо управление - така Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната" коментира в студиото на "Още от деня" какво предстои след тези избори.

"Ако ГЕРБ възприемат идеята, че им е необходимо ново ръководство, това ще е едно добро начало, за да разберем, че те осъзнават какво се е случило, за да може да имаме разговори с тях как да направим от България едно по-добро място наистина. Само и единствено, когато ГЕРБ покажат готовност да сменят своето ръководство и да възприемат вината си това, което се е случило през последните години, ние можем да считаме, че някакъв катарзис започва да се случва там", подчерта Лорер.

Ако се стигне до втори мандат и от ГЕРБ не успеят да съставят правителство, той заяви, че ще вземат този мандат и ще се опитат да съставят правителство.

"Дали ще успеем, зависи от партиите в парламента и позициите, които са готови да възприемат най-вече по отношение на бъдещето на България", допълни Лорер.

На въпрос - по-скоро избори или по-скоро кабинет, Лорер беше категоричен - кабинет.

На тези избори "Продължаваме Промяната" порасна. Ние се превърнахме от изборна вълна в една установена политическа сила, каза още той и допълни, че битката ще е дълга.

"Изборът дали България да бъде правова държава или отново да бъде контролирана от борисовщината, с която така добре привикнахме в продължение на десетилетие, всъщност ще продължи дълго. Може би едно десетилетие напред", уточни Даниел Лорер.

Основният извод от тези избори според него е, че в кампанията, говорейки за правовата държава и за повишаването на пенсиите, трябваше да се фокусира още повече върху един от основните страхове на хората, на който не са обърнали достатъчно внимание, а именно инфлацията и ерозията на доходите у нас.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чеферин обяви, че ще се кандидатира отново за президент на УЕФА
Чеферин обяви, че ще се кандидатира отново за президент на УЕФА
Министерството на правосъдието представи законопроект за личния фалит
Министерството на правосъдието представи законопроект за личния фалит