НОВИНИ

Дарина Настева има нужда от средства за присаждане на стволови клетки

bnt avatar logo
от БНТ
21:29, 04.07.2020
7723
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В следващия репортаж ще разкажем за 42-годишната Дарина, която страда от множествена склероза от 2006 г. Преди 2 години жената остава неподвижна. Подлагала се е на експериментално лечение, но без резултат. Сега се нуждае се от средства за присаждане на стволови клетки.

Преди да остане неподвижна заради множествената склероза Дарина е работила в банка. Надявала се е, че при нея болестта ще протече по-леко.

Дарина Настева: И една сутрин - това беше 2018 г. лятото, пак беше юли месец, легнах и на сутринта не можех да стана изобщо. Една седмица в болница, пак кортикостероиди и там вече съпругът ми на ръце ме изнесе и ме изписаха и там му беше казала професорката, че няма какво да се направи.

Вече не може да си позволи лукса да остане сама вкъщи, защото има нужда от помощ дори за чаша вода. Разчита на съпруга си, който през нощта кара такси, за да може през деня да бъде на нейно разположение.

Затова семейството на Дарина набира средства за трансплантация на стволови клетки в Русия. Надява се, че това ще я върне във времената, когато е можела сама да прави любимите си неща.

Дарина Настева: Обичах да си правя неща с ръцете, например като декорации за вкъщи. Такива едни дребни нещица. Да рисувам обичах. Имам тука рисунки и ходих на йога.

И ако проходи отново, ще тръгне след една мечта - туристическа обиколка на България.

И вие може да помогнете като дарите по сметката на Дарина:

Банка: ЦКБ

Сметка: BG36CECB97901026784402

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Политически" гей парад събра хиляди в Париж
"Политически" гей парад събра хиляди в Париж
Във Варна и Бургас ще се изграждат електрически градски железници
Във Варна и Бургас ще се изграждат електрически градски железници