НОВИНИ

Дават РНК ваксини за личните лекари във Варна след 12 април

000 дози ваксината пфайзер очаква пристигат нас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:09, 08.04.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Личните лекари във Варна, които не успяха да получат РНК ваксина от доставените тази седмица, ще имат възможност да получат дози след 12 април, когато се очаква нова доставка. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Дочка Михайлова.

Според нея бройките ваксини за април във Варна не са достатъчни, тъй като част от тях отиват за поставяне на втора доза. От ваксините на “Астра Зенека” има достатъчно, но желаещите варненци да си поставят такава не са много, отчете д-р Михайлова.

От 1 до 7 април във Варна и областта са поставени 2429 дози ваксини, от които с първа доза са 1900 и останалите за втора. За първа седмица се наблюдава по-голямо количество ваксинирани с първа доза. Това е глътка въздух по отношение броя на ваксините, съобщи д-р Дочка Михайлова.

Към 9.00 ч. тази сутрин на територията на Варненска област е имало общо 55 свободни легла за болни от COVID-19, от тях 10 за деца. Свободните легла за интензивно лечение са 7 - 8. Към момента общо разкритите легла за лечение в града и областта са 726, от които 72 за интензивно лечение.

За 14-дневен период коефициента на заболеваемост от Ковид е 872 на 100 000 души. Леко е паднал, но това все още не е тенденция и не е успокояващо, категорична е д-р Михайлова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ избира ново ръководство на партията на 11 май
ГЕРБ избира ново ръководство на партията на 11 май
Без българки на финалите на СК по модерен петобой в София
Без българки на финалите на СК по модерен петобой в София