НОВИНИ

Деца убили деца: Разтърсващи истории за погубен живот

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:49, 07.06.2021
Чете се за: 07:50 мин.
Криминално
деца убили деца разтърсващи истории погубен живот
Слушай новината

Новината за убийството на 7-годишното момиче от Ковачевци разтърси цялата страна. За жестокото престъпление бе задържано 15-годишно момче с множество криминални регистрации. От прокуратурата заявиха, че става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост, като по първоначални данни детето е починало от задушаване.

15-годишен е арестуван за изнасилване и убийство на детето в Ковачевци

През годините рядко, но много притеснително се появяват случаи като този. Някои от тях са запомнени с неподозираната жестокост, която може да проявят деца. Някои от непълнолетните извършители са осъдени и са изтърпели наказанието си. Вече са на свобода. Прекършените млади животи обаче не могат да бъдат върнати.

След игра на карти: Брутално убийство и разчленяване

10 октомври 2004 година. 17-годишният тогава Кристиян кани съученика си Кристин да играят карти в апартамента на баба му в Перник. В пристъп на ярост домакинът съсякъл госта си. Според публикации за убийството, освен ударите с брадва, фатални се оказали и рани от нож.

След като момчето издъхнало, извършителят хладнокръвно разчленил тялото и заровил частите в гора. Някои вътрешни органи оставил във фризер. Прибрал се вкъщи и заспал. Заради непълнолетната си възраст извършителят бе осъден на 10 години затвор.

14-годишни приятелки убиват момиче

5 март 2004 година. 14-годишната Маргарита е открита мъртва а покрива на блок в Пловдив. Тялото ѝ било голо, омотано в чаршаф. За убийството са осъдени две 14-годишни момичета - Мария и Антоанета. Нейни приятелки. Журналистически статии за случая твърдят, че убийството е било планирано с месеци. Извършено е в дома на едната извършителка.

Приложили бойна хватка на Маргарита, а след това я душили. Момичето издъхнало след около половин час. Двете ученички я съблекли и я оставили до асансьорната шахта на блока. По-късно качили тялото на покрива. Според публикациите двете казали пред разследващите, че убили момичето, защото ги дразнела и им досаждала. Едната от тях получи присъда от 6,5 години, а другата 7,5.

Младежът, който закла и разчлени съученик

20 май 2008 година. Полицията открива разчленено тяло в контейнери за боклук в столичния квартал "Западен парк". При огледа в района на престъплението откриват окървавени дрехи. По тях установяват, че трупът е на 19-годишния ученик Атанас, който вече е обявен за издирване от майка си. Няколко дни по-късно полицията задържа съученикът на Атанас - Николай като извършител на жестокото деяние.

Според журналистически публикации от това време убийството е станало в апартамент на Николай, където двамата, по неговите думи, се спречкали. Атанас е удрян, а след това и намушкан с нож. Накрая тялото е разделено на части. Николай искал да става лекар, а в дома му е намерена колекция от скалпели. Направил подробни самопризнания. Присъдата - ученикът на пълнолетна възраст е осъден на 20 години затвор.

Ученичката, която уби собственото си бебе

30 март 2010 година. 17-годишна ученичка от Ямбол убила новороденото си бебе в квартирата си в Котел. Това гласи съобщение на МВР тогава. По първоначални данни момичето родило към 4 часа сутринта. Увила бебето в хавлиена кърпа, намушкала го е няколко пъти с нож и го скрила в шкаф.

По време на убийството в квартирата е присъствала нейна съученичка и приятелка, също от Ямбол. Тя повикала медицинска помощ заради тежкото състояние на родилката, която получила кръвоизлив. Полицаите свидетелстват, че момичето е било абсолютно неадекватно и в много тежко психическо състояние. Не намерихме информация дали и какво е било наказанието.


Убийство за счупени стръкове марихуана

23 август 2011 година. 12-годишно момче е намушкано с нож от 16-годишния си приятел в столицата. В хода на разследването е било изяснено, че седмица преди убийството малолетното момче отишло на гости на 16-годишния си приятел. Малко след като 12-годишният излязъл на балкона, домакинът видял, че са счупени растения марихуана, които отглеждал там.

Двамата се скарали, но се разбрали по-малкият да му даде 50 лева за щетите. В деня на убийството трябвало да се видят, за да уредят сметките си. Уговорили си среща. Когато се видели, 12-годишният признал, че не носи парите. Това провокирало другият да извади нож и да намушка "длъжника си" 11 пъти. Присъдата - 7 години затвор.


Убийство в асансьор

20 август 2017 година. 16-годишно момче намушка с кухненски нож 11-годишно момиче в асансьор в бургаския квартал "Меден рудник". Според първоначалната версия двамата искали да пушат наргиле, затова решили да се качат на покрива на блока.

В асансьора момчето опитало да целуне момичето, но то не откликнало и се отдръпнало. Ученикът обаче се ядосал, извадил нож от джоба на панталона си и намушкал смъртоносно момичето. Докато бягал по стълбите, изхвърлил ножа на една от площадките между етажите. Присъдата - 6 години лишаване от свобода.


Убийството на Андреа от Галиче

11 януари 2020 година. 18-годишната ученичка Андреа от Галиче бе изнасилена и убита в бащиния си дом. Обвинен за жестокото престъпление бе 17-годишно момче. Андреа живеела сама, тъй като баща ѝ работел в чужбина. Момчето било на гости при баба си. Излизайки от дома минал край къщата на Андреа и забелязал, че прозорецът на стаята ѝ свети.

Решил да отиде при нея. Влязъл в къщата през отворения прозорец на мазето. Взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Събудил спящата Андреа, а тя започнала да вика. Момчето я ударило с металната пръчка, започнало и да я души. Изнасилил я. Намушкал я с нож, защото се опасявал, че може да е жива и да разкаже за случилото се. Присъдата - 18 години затвор.

Спор, завършил с убийство

24 октомври 2020 година. 13-годишно момиче беше намушкано смъртоносно с нож в село Скобелево, община Павел баня. За престъплението бе задържан осмокласник.

Версията - момичето било в двора на доведения си баща, когато там дошло момчето. Между двамата възникнал спор, младежът извадил нож и намушкал момичето, което починало в линейка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трето място за Стойка и Станимира в Париж
Трето място за Стойка и Станимира в Париж
Русия излезе от договора "Открито небе"
Русия излезе от договора "Открито небе"