НОВИНИ

Спор за пушене на наргиле е един от мотивите за бруталното убийство в Бургас

Спор за това, къде да се пуши наргиле е един от мотивите довел до убийството на 11-годишно момиче в бургаския комплекс "Меден рудник". Снощи живущи откриват в асансьора мъртво младото момиче. Сигналът до полицията е подаден от мъж от същия вход. След усилена работа на разследващите полицаи рано сутринта е задържано 15-годишно момче, което е основният заподозрян за убийството.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:10, 21.08.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Разследването е било затруднено от факта, че никой от живеещите в блока не познава момичето, а при огледа не са открити нито документи, нито мобилен телефон.

гл.комисар Калоян Калоянов, дир. на ОДМВР - Бургас: След като вече беше установена самоличността на момичето, нещата се развиха доста по-бързо и в ранните часове на днешния ден беше задържан и извършителят на престъплението.

Намерен е и ножът, с който убиецът е нанесъл фаталния удар във врата на Никол. Той е на 15 години от Бургас и досега е без криминални прояви. С 11-годишната Никол се запознали в социалната мрежа, разменили си телефони и се срещнали няколко пъти. Момичето живее в центъра на Бургас, момчето също не е от жк. "Меден Рудник" и засега не е ясно защо са се озовали в този блок.

Мария Топалова, домоуправител: Аз съм домоуправител на входа, въобще такова нещо не съм чувала. Вратите се затварят.

Част от личните вещи и телефонът на жертвата са открити в заподозрения за убийството.

Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура - Бургас: Тъй като лицето е непълнолетно, законодателят е предвидил така наречената редукция, тоест преобразуване на предвиденото наказание и в този момент ще бъде от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Разследващите в момента проверяват подробно кореспонденцията между жертвата и убиеца, за да си изяснят истинските мотиви за престъплението. От прокуратурата апелираха - социалните мрежи, в които децата участват, да бъдат под по-строг контрол от страна на родителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асансьорът при изхода на метрото към Женския пазар ще бъде пуснат до дни
Асансьорът при изхода на метрото към Женския пазар ще бъде пуснат до дни
Нови два офиса за подаване на документи за платено паркиране
Нови два офиса за подаване на документи за платено паркиране