НОВИНИ

В основата на концепцията на Валерий Тодоров е "Телевизия на новия зрител"

Съветът за електронни медии започна изслушването на шестимата кандидати за генерален директор на БНТ.Бившият директор на националното радио Валерий Тодоров е озаглавил своята концепция "Телевизия на новия зрител". Обръщайки се именно към новите зрители той смята, че бъдещето на телевизията е в многообразието на съдържанието. Защото БНТ има конкуренция не само в лицето на търговските медии, вече се говори за конкуренция между технологиите и съдържанието.

bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 21.08.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Според Тодоров БНТ трябва да запази своя собствен облик, а да не се адаптира към частния модел. По отношение на промените, които той предлага, трябва да има реорганизация, като не бива да има дублиране на дейности в БНТ.

Валерий Тодоров смята, че е необходимо да се обособи звено за иновации в дирекция "Техника", за да може БНТ да отговаря на търсенията на зрителите с развиващите се нови технологии.

По отношение на дирекция "Информация" според него трябва да бъде обособено звено, което да е обърнато към младите хора - редакция "Нови медии".

По отношение на уебсайта на БНТ според Тодоров това може да бъде медия в медията, която да предлага свое собствено съдържание, което да бъде общодостъпно за всички зрители или с по-специален достъп.


;

Той предлага още БНТ HD да са запази и да се доразвие като спортен канал на БНТ, основният канал ще си остане БНТ1, БНТ2 трябва да бъде развит като културен канал. По отношение на БНТ Свят според Тодоров е необходимо да се обърне по-голямо внимание на българите в чужбина, за да може да се чуят техните търсения, но да се покаже как живеят те.

В проекта на неговата концепция е заложено да има и детски канал "БНТ Плюс", също така и проект за информационно-публицистичен канал, който да бъде развит във времето, а също така и проект за размяна на новини и телевизионно съдържание с адрес Балкански полуостров.

По отношение на финансирането Валерий Тодоров се обяви за публично и прозрачно финансиране.

Цялото изслушване на Валерий Тодоров можете да видите във видеото по-горе

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-годишен е задържан за убийството на 11-годишното момиче в Бургас
15-годишен е задържан за убийството на 11-годишното момиче в Бургас
Обозначават с табели кои са създателите на известните сгради в Пловдив
Обозначават с табели кои са създателите на известните сгради в Пловдив