НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството на 7-годишното момиченце в Ковачевци

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:47, 05.06.2021
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Жестоко убийство на дете. 7-годишно момиченце беше намерено мъртво в къща в покрайнините на село Ковачевци.

15-годишен, с множество криминални регистрации, е задържан за 72 часа и вече е с повдигнато обвинение. От прокуратурата заявиха, че става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост. Според роднините детето е било изнасилено, назначени се експертизи, които трябва да установят дали това е така.

За последно Славка вижда 7-годишната си дъщеря вчера през деня, след като детето се прибрало от училище.

"То си играеше отпред и изчезна. Часове наред го търсихме и не можахме да го намерим", разказва Славка Стоилова, майка на убитото момиченце.

Опитите на близките да намерят детето били неуспешни. Майката подала сигнал в полицията чак вечерта. Малко след 20.00 часа в издирването се включили екипи на МВР. Използвани са и следови кучета на полицията, които откриват трупа в къщата.

Жестокото убийство е станало на метри от дома на почерненото семейство. В едноетажната къща живеел 15-годишният Мирослав - техен роднина. Младежът опитал да прикрие следите.

Окръжна прокуратура - София: Детето от Ковачевци е починало от задушаване

Бащата на убитото момиченце Янко Стоилов поиска справедливост и доживотен затвор.

От прокуратурата заявиха, че събраните доказателства до момента показват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин.

16-годишен е арестуван за изнасилване и убийство на намереното дете в Ковачевци

"По първоначални данни детето е починало от задушаване", заяви Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Близките на убитото момиче описват арестувания младеж като агресивен и опасен. Не веднъж е отправял заплахи, въпреки че местните му помагали да се издържа.

Според източници, близки до разследването, Мирослав има над 7 криминални регистрации - сред тях за кражба на желязо и опит за обир на 62-годишна жена. Родителите искат наказание и за неговата майка, тъй като твърдят, че тя го е изоставила.

През август 2019 година 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря беше убита по сходен начин. Бъдещата първокласничка беше намерена изнасилена и убита на метри от дома си.

Обвиненият за убийството 21-годишният тогава Мартин Трифонов е осъден на доживотен затвор без право на замяна на две инстанции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куп проблеми пред Силвано Пранди преди мача с Иран
Куп проблеми пред Силвано Пранди преди мача с Иран
Флашмоб за опазване на старинните сгради в Пловдив
Флашмоб за опазване на старинните сгради в Пловдив