НОВИНИ

15-годишен е арестуван за изнасилване и убийство на намереното дете в Ковачевци

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
09:25, 05.06.2021 (обновена)
7803
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

7-годишно момиче е изнасилено и убито в Самоковско. Заподозреният за убийството е задържан от полицията.

Тялото на 7-годишното момиче е открито снощи в къща в покрайнините на село Ковачевци. По първоначални данни детето е изчезнало през деня, за последно е било видяно да си играе в района, след като се е прибрало от училище. След това роднини и близки са започнали да го търсят, наложило се е да извикат и полиция. Близките разказаха, че издирването е продължило часове наред. Използвани са следови кучета.

Арестуваният е 15-годишен. Той е живял в къщата, където е намерен трупа и е бил в роднински връзки с почерненото семейство. Близките на убитото момиче разказаха, че 15-годишният Мирослав е бил агресивен и опасен. Не веднъж е отправял заплахи, въпреки че местните са му помагали. Хората искат справедливо наказание и за неговата майка, тъй като твърдят, че тя го е изоставила.

Бащата на убитото момиче каза пред камерата на "По света и у нас", че иска справедливост и доживотен затвор за убиеца.

"Детето си играеше. Влезе вътре, остави си раницата, излезе навън, мина се много малко, няма и 15 минути. Излезнах да я търсим и детето го нямаше. Тя си играеше ей тука отпред и изчезна и го нема. С часове наред го търсихме и не можехме да го намираме и после го намираме вътре мъртво детето вчера към 9 - 10 часа", разказ майката на убитото дете.

"То беше завито в чаршафи в одеяла и в някакво легло от тия старите в дивани, вътре отгоре имаше такова и кучетата като дойдоха вече го намериха, а ние сме търсили чак в другото село, в другото село, из поляните тука. Това са били 6 - 7 часа търсене, разказа съседът Бисер Михайлов.

"Изрод, изрод, за мен е изрод. Как може 7-годишно дете, щом е убил моето дете на 7 години за мен е сериен убиец. Изнасилил е моето дете и го е утепал", каза бащата.

Софийска окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство по случая.

Снимки: Тихомир Игнатов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велислава Дърева: Голямата коалиция на БСП не е нито лява, нито коалиция
Велислава Дърева: Голямата коалиция на БСП не е нито лява, нито коалиция
Антоанета Цонева, ДБ: Моделът "Борисов-Пеевски-Гешев" е отговорен за корупцията
Антоанета Цонева, ДБ: Моделът "Борисов-Пеевски-Гешев" е отговорен за корупцията