НОВИНИ

Ограничения за Тръмп: Профилите в социалните мрежи остават замразени

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:42, 05.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Фейсбук замрази за две години профилите на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Мярката важи и за Инстаграм, собственост на Фейсбук. Забраната започна още от 7 януари тази година, заради ролята на Тръмп в бунта срещу Капитолия. Тръмп заяви, че действията на Фейсбук са обида за милионите американци, които са гласували за него миналата година.

На този ход на Фейсбук се гледа и като на сигнал, как в бъдеще мрежата ще се отнася към лидери, които нарушават правилата. Говорителката на Белия дом Джен Псаки отбеляза, че е малко вероятно Тръмп да промени поведението си през следващите две години.

Фейсбук не бърза да върне Тръмп в социалната мрежа

"Продължаваме да смятаме, че всяка платформа, независимо дали Фейсбук, Туитър или друга, която разпространява информация до милиони американци, има отговорността да предприеме мерки срещу всяка невярна информация, без значение дали става въпрос за избори или ваксини. През последните години научихме много за поведението на бившия президент Тръмп и за това как използва платформите. Изглежда малко вероятно да се промени следващите две години, но ще видим", заяви Джен Псаки, говорител на Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветозар Томов: ЦИК няма да преговаря относно цената на машините
Цветозар Томов: ЦИК няма да преговаря относно цената на машините
ЕС затвори въздушното си пространство за Беларус
ЕС затвори въздушното си пространство за Беларус