НОВИНИ

Днес ни очаква слънчево време - вижте кога идва ново захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 05.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но и там ще бъде почти без валежи. Вятърът ще е слаб, от север-северозапад. Ще бъде малко по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 23 и 28 градуса.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 20 и 24 градуса.

Температурата на морската вода е от 16 до 18 градуса, а вълнението на морето ще бъде слабо. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, а след обяд ще се обърне от юг-югоизток.

В планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места след обяд ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимална температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя затоплянето ще продължи. В североизточните райони ще превалява дъжд, предимно слаб. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, но около и след обяд на места в Западна България ще превали и прегърми.

Ново захлаждане и отново почти повсеместни валежи се очакват в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тяло на малко дете в Ковачевци
Откриха тяло на малко дете в Ковачевци
Любо Ганев: Най-важното е, че играхме пред публика
Любо Ганев: Най-важното е, че играхме пред публика