НОВИНИ

Температурите ще се доближат до обичайните за юни

bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 04.06.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето ще продължи и през почивните дни и в неделя температурите ще се доближат до обичайните за началото на юни.

След 26° вчера, днес най-високата температура вече е 28° - отново в Сандански. Във Варна и Бургас беше около 24°. По-топло, в сравнение с вчера, е и в София, с максимална температура 22°.

Утре дневните температури ще са между 23° и 28°. Ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но и там ще бъде почти без валежи. Вятърът ще е слаб, от северозапад.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е от около 16° - 18°, а вълнението на морето ще бъде слабо. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, а след обяд ще се обърне от юг-югоизток.

Добри условия за туризъм в планините утре. Облачността ще е променлива, но само на изолирани места след обяд ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, но вечерта ще започне да се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимални температури в курортите между 12 и 15 градуса.

Предупреждение за силни гръмотевични бури и проливни валежи е в сила в Испания, за пореден ден почти навсякъде във Франция, както и в много райони от Централна Европа.

И за разлика от хладното за сезона време у нас и в по-голямата част от Балканите, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия и утре температурите ще бъдат по-високи от типичните за началото на юни. Слабо затопляне се очаква и на Британските острови.

И у нас в неделя затоплянето ще продължи. В североизточните райони ще превалява дъжд, предимно слаб. Над останалата част от страната денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Ново захлаждане и отново почти повсеместни валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевични бури, се очакват в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на федерацията по ски Цеко Минев с нов ръководен пост
Президентът на федерацията по ски Цеко Минев с нов ръководен пост
Асен Василев: Всички, свързани със санкционираните лица, ще попаднат в списък на сайта на НАП и на МФ
Асен Василев: Всички, свързани със санкционираните лица, ще попаднат в списък на сайта на НАП и на МФ