НОВИНИ

В Пловдив: CNN откри единственото на Балканите кафене - копие на това от "Приятели"

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 04.06.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Още
Слушай новината

След излъчването на специалния епизод на "Приятели" интересът към любимия на поколения сериал се завръща с нова сила. В Пловдив от години се намира единственото на Балканите кафене, точно копие на заведението от сериала. Мястото влезе в полезрението на CNN, защото там най-големите фенове се събират на тематични куизове с изключително трудни въпроси.

В кафенето предлагат участие във викторини, посветени на "Приятели". Автор е Елин, а той вниква във всеки детайл и търси втори план на събитията. Ще ви попита какво списание чете Чандлър, докато Фийби му се кара, или какво пие барманът в дъното. Журналистът от CNN не можел да повярва, че има фенове, които могат да отговорят.

"На него му казах, че имахме играчи в куиза, които знаеха дори отговора на въпроса колко пари трябва да платиш в долари, разбира се, ако искаш да се повозиш една миля в таксито на бабата на Фийби - пише го на вратата на съответното такси", обяснява Елин Николов.

Уникално изживяване: Една нощ в апартамента от "Приятели"

За да създаде атмосферата на сериала, Елин е търсил реплика на всеки елемент от интериора. Емблематичният диван намерил чак в Белгия.

"Съответно, доставиха до тук. Първата работа беше да го претапицираме, да стане оранжево. Добавихме още няколко детайлчета и ето, че седим на един идентичен диван с този, на който седят героите от сериала", допълва Елин.

У нас сериалът е излъчен за първи път през 1996 година по Канал 1. Новият специален епизод сега Елин гледал със смесени чувства, защото осъзнавал, че сигурно за последен път приятелите се събират. За да поддържа интереса и историята жива, ресторантьорът продължава да посреща фенове и да организира викторини.

Репортер: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Сиела Норма" не може да достави още 1500 машини за гласуване
"Сиела Норма" не може да достави още 1500 машини за гласуване
98-годишен катерач е в перфектна форма въпреки операции и изкуствени стави
98-годишен катерач е в перфектна форма въпреки операции и изкуствени стави