НОВИНИ

Тома Биков: Като какъв Николай Хаджигенов направи твърдението си за подслушванията?

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 04.06.2021
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

Не знам какви нередности вади служебният кабинет, до момента имаме заявки за проверки, някак оставяме предоставянето на доказателства за тези твърдения за след изборите. И по тази причина ние смятаме, че служебното правителство е участник в предизборната кампания, а не организатор на изборите, каквато би трябвало да бъде неговата функция.

Това каза Тома Биков в предаването "Още от деня".

"Всички тези информации, които вървят по медиите, са лишени от факти и по-скоро целят да бъдат основен опонент служебните министри на ГЕРБ, което обърква цялата тема на една предизборна компания", смята Биков.

Той каза, че очаква министър Бойко Рашков да предостави доказателства за подслушванията.

"Нашият разговор е с министъра на вътрешните работи и с министър-председателя. Дотук доказателства няма и няма и да има, защото няма такова нещо", заяви Тома Биков.

Николай Хаджигенов показа пред БНТ доказателства за подслушване на политици

Биков попита като какъв Николай Хаджигенов е направил твърдението си в студиото на "Още от деня" вчера, "като адвокат на престъпна група, която е подпомагана и контролирана от Васил Божков и ръководена от певицата Лилана".

Другият адвокат на тази група е Татяна Дончева, според Тома Биков.

"Ако идват като адвокати на тези хора във вашето студио, аз съм съгласен те да говорят каквото си искат, но когато се представят за политици, а всъщност са адвокати, по този начин си вдигат хонорара", смята Биков.

Прокуратурата разпореди проверка по данните от доклада на САЩ

На въпроса докладът на департамента на САЩ не е ли оценка за управлението на ГЕРБ, Биков отговори:

"Аз ще ви кажа, че в тези санкции са включени хора, срещу които се водят дела, между които Васил Божков. В този доклад се повтарят обвиненията на прокуратурата към тези хора. Когато излязоха докладите, забелязахте ли, че в същия ден началникът на кабинета на Рашков подаде оставка, защото беше учредител на партията на Божков", попита Биков.

"Божков натрупа своето влияние през 90-те години, разви го през времето на НДСВ, разрасна се по време на тройната коалиция, когато унищожи десетки строителни фирми и беше разследван по времето на управлението на ГЕРБ. ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата през трите мандата на Бойко Борисов с всички успехи и неуспехи", смята Биков.

ГЕРБ пита: Точил ли е ДДС шефът на НАП

Също така той беше категоричен че, обвиненията за корупция се доказват много трудно в съда.

"Сега имаме например в НАП човек, за когото е очевидно, че не просто е извършил нарушение, като не е платил данъци, а вече има хипотеза, че е точил ДДС. Чакаме четвърти ден министърът на финансите да го провери. При всички претенции на Румен Радев за неговата кристална честност, е много смешно и хората ще го видят, просто да го уволнят още днес, защото това демотивира цялата данъчна система и всички служители на НАП", заяви още Биков.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС забрани полети и кацане на беларуски самолети на европейска територия
ЕС забрани полети и кацане на беларуски самолети на европейска територия
Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник
Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник