НОВИНИ

Министерство на финансите ще разследва фирми и лица, свързани със санкционираните по "Магнитски"

bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 05.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Приходната агенция пусна списък с компании, свързани със санкционираните по закона "Магнитски". Той съдържа 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Снощи стана ясно, че Министерството на финансите започва разследване - кои са свързаните лица и фирми с българските граждани, обявени в списъка за санкции на американското финансово министерство.

НАП публикува списък с фирми, свързани със санкционираните по закона "Магнитски"

За целта ще бъде създадена комисия, в която ще участват ДАНС, НАП и МВР. В студиото на предаването "Панорама" министърът на финансите Асен Василев заяви, че ако член на служебното правителство се окаже свързан с някого от посочените в списъка, той ще бъде отстранен.

"Ако такива хора се появяват, то те ще се появят в тези списъци на свързани лица и съответно трябва да бъдат отстранени от позициите в правителството. Това е смисълът да се изготвят тези списъци по много ясен механизъм. Това са лица, които са съдружници или са били управители в дружества, които са в този списък от 64 компании плюс дружества, принадлежащи на тримата човека, които подлежат на икономически санкции, гледано в период от 5 години. Абсолютно всички, които са свързани, ще бъдат поставени в един списък на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите. А на държавните дружества ние като правителство даваме указание да не работят с тези хора и съответно компании", заяви Асен Василев, служебен министър на финансите.

Томислав Дончев: Носим пряка отговорност за Манолев, другите са се появили много преди нас

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинация на открито в Морската градина в Бургас
Ваксинация на открито в Морската градина в Бургас
Откриха тяло на малко дете в Ковачевци
Откриха тяло на малко дете в Ковачевци