НОВИНИ

Сериозни рокади в стартовия състав на България

Национален отбор по футбол на България
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 05.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Освен с нов капитан, с поне 7-8 промени в стартовия състав ще започне българският национален отбор по футбол в приятелския мач с Русия тази вечер.

Кирил Десподов ще поведе „лъвовете“ в ролята на лидер, а селекционерът предвижда да се върне към схемата с трима играчи в защита, петима в халфовата линия и двама в атака.

Самият селекционер Ясен Петров, още преди заминаването на отбора, заяви, че ще даде шанс на всички повикани футболисти да покажат възможностите си.

„Винаги, където и да съм бил треньор, никога не съм си поставял за цел да играем за равенство. Винаги излизаме с нагласата за победа, трябва да се търси победата, а какво ще постигнем, ще видим след мача“, каза пред БНТ Ясен Петров.

Емил Костадинов и Йордан Лечков, които са част от родната делегация, ще участват в своеобразен приятелски мач на дружбата заедно с легенди на руския футбол.

Двубоят е от 18.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ 3. Maча ще можете да гледате и онлайн в спортната секция на bntnews.bg. Студийната програма е от 17.30 часа.

Росен Станчев – специален пратеник на БНТ в Москва

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайският дисидент Ай Вейвей представи мащабна изложба в Лисабон
Китайският дисидент Ай Вейвей представи мащабна изложба в Лисабон
Започва кампанията "Книги за смет" в Пловдив
Започва кампанията "Книги за смет" в Пловдив