НОВИНИ

2 от 3: Националите и Ясен Петров срещу Русия

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
09:16, 05.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
националите започнаха събират бояна
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол излиза тази вечер във втората си контрола от краткото „турне“. „Лъвовете“ гостуват на участника на Евро 2020 Русия. Мачът ще се проведе в Москва на стадион „Динамо“.

Спарингът е от 18.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ 3. Двубоя ще можете да гледате и онлайн в спортната секция на bntnews.bg. Студийната програма е от 17.30 часа.

Нашият отбор ще бъде изведен от нов капитан. Кирил Десподов ще влезе в ролята на лидер за първи път. Селекционерът Ясен Петров ще гласува доверие и на други играчи, като се очаква да направи много промени в състава.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се присъедини вчера към тима ни, като се очаква да изгледа на живо срещата от трибуните на стадион „Динамо“.

Момчетата на Ясен Петров записаха равенство в последната си контрола със Словакия във вторник, но тимът ни има лоша статистика по отношение на гостуванията си. „Трикольорите“ спечелиха само два мача в последните си 26 срещи (2 победи, 9 равенства, 15 загуби). Не е изненада, че отборът ни има проблем в защита. „Лъвовете“ имат само 5 чисти мрежи в този период, с допуснати средно по 1,54 гола на мач.

Тежко е бремето на националния ни отбор като цяло при гостуванията, имайки предвид, че тимът ни не успял да запише победа далеч от дома от октомври 2018 година.

За Русия срещата ще бъде подготовка за европейските футболни финали това лято. Сборная влиза в приятелския мач като фаворит срещу българите. Това ще бъде пето поред участие на Русия на шампионати на Стария континент.

За тима успехът ще е много важен с оглед повишаване на самочувствието на играчите на Станислав Черчесов, заради постигнатите само две победи в изминалите десет мача (2 победи, 4 равенства, 4 загуби).

Домакините могат да разчитат на добрата си статистика относно мачовете на собствен терен – тимът е загубил само две срещи от последните си 13 мача у дома (8 победи, 3 равенства, 2 загуби).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Цонева, ДБ: Моделът "Борисов-Пеевски-Гешев" е отговорен за корупцията
Антоанета Цонева, ДБ: Моделът "Борисов-Пеевски-Гешев" е отговорен за корупцията
Отбелязваме Световния ден на околната среда
Отбелязваме Световния ден на околната среда