НОВИНИ

Треньорът на Русия се надява Де Бройне да играе на Евро 2020

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
14:36, 04.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Станислав Черчесов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов изрази суперлативите си към Кевин де Бройне, надявайки се футболистът да е готов за игра на Евро 2020.

Шампионатът започва на 11 юни, като всички мачове ще бъдат излъчени онлайн на bntnews.bg, а част от двубоите очаквайте по БНТ.

Русия е в една група с тимовете на Белгия, Финландия и Дания.

Сборная ще изиграе приятелски мач с България утре вечер, като спарингът е част от подготовката на тима за европейските футболни финали.

Кевин де Бройне получи контузия по време на финала от Шампионската лига.

„Когато чуеш, че сме се зарадвали на контузията – Боже, опази! Това е наш колега, футболист. И на Световното първенство, когато Салах получи травма, ние казахме, че съжаляваме за това. Де Бройне е футболист, който ще украси Евро 2020. Де Бройне е много добър играч. Надявам се, че ще се оправи и ще играе срещу нас. Не съм гледал вчерашния мач на Белгия, сега се готвим за друг двубой (срещу България – бел. ред.). След това ще се готвим за конкретните срещи“, сподели Станислав Черчесов на пресконференция преди контролата с „трикольорите“.

В същото време специалистът обяви, че Денис Черишев и Марио Фернандес вече тренират заедно с останалите играчи: „Вече три дни водят занимания. Ще видим дали са готови за контролата, или не.“

Запитан за вратарите, Станислав Черчесов коментира: „Шунин, Сафонов и Дюпин са в заявката. Готвим за се Евро 2020 и в тренировъчния процес стана ясно, че Сафонов набира форма и ще е готов. На миналия лагер беше уморен, но тогава беше болен от COVID-19. Шунин е номер едно и се готви за шампионата.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна изненада в Париж - и Сабаленка е аут
Поредна изненада в Париж - и Сабаленка е аут
МОН ще препоръча типови критерии за подбор на учениците за безплатна почивка
МОН ще препоръча типови критерии за подбор на учениците за безплатна почивка