НОВИНИ

Максимални температури между 23 и 28 градуса днес

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 05.06.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчева събота ни очаква днес, ще бъде и малко по-топло с максимални температури между 23 и 28 градуса. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, но ще е почти без валежи.

Денят утре също ще започне със слънце над по-голямата част от страната. След обяд ще се развива купеста и купесто - дъждовна облачност и на места ще превали и прегъми. В Западна България ще има условия за градушки. Максималните температури ще са между предимно между 25° и 30°.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд на места също краткотрайно ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са от около 20° на север до към 27° на юг. Температурата на морската вода е 16-18°.

Над планините в сутрешните часове ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа умерен северозападен вятър.

В повечето райони от Балканите денят ще започне със слънчево време, но по-късно ще има райони с валежи. Облачно и дъждовно ще бъде времето във Великобритания. Ще вали и в Източна Франция, Германия, Швейцария, Австрия и Италия

През новата седмица и у нас се очакват валежи - около и след обяд ще са временно интензивни и с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Слънчеви часове ще има главно сутрин. По-малко ще са валежите в източните райони. Дневните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интересен кандидат за треньорския пост в Тотнъм
Интересен кандидат за треньорския пост в Тотнъм
Станилия Стаменова остана извън финала на ЕП по кану-каяк
Станилия Стаменова остана извън финала на ЕП по кану-каяк