НОВИНИ

Децата със симптоми на COVID-19 след лагер в Приморско са в добро състояние

bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 17.08.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
Слушай новината

36 деца от Математическата гимназия и от езиковите гимназии в Пловдив на възраст от 15 до 18 години са със симптоми на COVID-19, след като са се върнали от морски лагери.

Началникът на отдел "Противоепидемичен контрол - РЗИ Пловдив" д-р Милена Панайотова съобщи пред БНТ, че децата са добре и са на домашно лечение. Те са с леки симптоми. Карантинирани са всички контактни на децата.

Панайотова уточни, че първите случаи са установени в края на юли. Децата са летували на смени от по седем дни в три различни хотела. На първите установени случаи сред децата вече е изтекла карантината и те са здрави. Летували са в Приморско.

Трудно е да се каже кое е огнището, тъй като в курорта са пребивавали деца от различни училища в страната, били са заедно, ходили са на дискотека, допълни началникът на отдел "Противоепидемичен контрол - РЗИ Пловдив".

Симптомите на децата са били неразположение, главоболие, хрема, болки в гърлото. Сред заболелите няма ваксинирани.

Интересът към ваксинацията сред тийнейджърите е доста слаб, както и сред останалите възрастови групи, подчерта д-р Панайотова. Тя призова хората да се ваксинират и съобщи, че заразените с COVID-19 в Пловдив днес са 182-ма души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започва Мастърса в Синсинати тази вечер
Григор Димитров започва Мастърса в Синсинати тази вечер
"Има такъв народ" след консултациите при Радев: Няма да подкрепим трети мандат
"Има такъв народ" след консултациите при Радев: Няма да подкрепим трети мандат