НОВИНИ

Хаджигенов: Гешев няма да бъде изслушан, той ще се скрие

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 17.08.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Политика
Слушай новината

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов, изрази съмнение, че главният прокурор ще дойде на изслушването по темата за полицейското насилие. В сутрешния блок на БНТ "Денят започва" Хаджигенов каза, че Гешев ще се "скрие" от депутатите, пред които беше поканен да даде отчет.

"Главният прокурор няма да бъде изслушан, той ще се скрие в Боровец в станцията на прокуратурата, в която живее, след като разкрихме двореца в Бояна и няма да бъде изслушан. Иначе трябва да бъде изслушан и трябва да му бъде взето мястото, на което стои, и някой ден той ще бъде подсъдим за всички тези неща", каза Хаджигенов.

По думите му главният прокурор трябва да обясни какво е направила прокуратурата и защо има повдигат обвинения на всички тези деца, жертви на полицейското насилие.

Николай Хаджигенов: В СДВР открихме дисковете с полицейско насилие, никой не ми ги е дал

Хаджигенов обясни и защо от НСО, където според него се пазят оригиналите на записите, не са му ги предоставили.

"Беше ми отказано, имам писъмце от две странички от тогавашния изпълняващ длъжността, който каза, че целите на правосъдието не са достатъчни. Нещо подобно твърди Гешев през цялото време. Дежурният в стаята на НСО, вижда се от кадрите, е зуумвал изображението, тоест някой ги е гледал на живо и не е направил нищо. Аз после проверих, макар и неофициално, няма докладна по случая. Това, че под колоните на МС се случва престъпление, явно не касае НСО по никакъв повод", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Хаджигенов каза, че е успял тогава НСО да не унищожат записите. НСО пазят записите месец - два и после ги трият. В конкретния случай може би щяха да ги изтрият по-бързо.

"Както белият автобус не беше случаен, така и това не е случайно, това е нарочно. Ден втори, предимно млади хора, протестът е абсолютно мирен. Нали това не е 2 септември, когато имаше организирани групички на протеста", каза Хаджигенов.

Според него има огромен законодателен проблем тук. Аз имам хора, които не е ясно как са живи според експертизите и всичко това е лека телесна повреда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри се завърна с победа над Гаске в Синсинати
Анди Мъри се завърна с победа над Гаске в Синсинати
Хаити обявява тридневен траур в памет на жертвите на земетресението
Хаити обявява тридневен траур в памет на жертвите на земетресението