НОВИНИ

Делян Добрев: България е купила петрол за близо 6 млрд. долара от режима на Путин

"Продължаваме Промяната" финансираха режима на Путин, а сега ронят сълзи за Навални, посочи депутатът

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:14, 19.02.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Делян Добрев Народно събрание
Слушай новината

България е купила петрол за близо 6 млрд. долара от режима на Путин. Това съобщи пред журналисти Делян Добрев, председател на комисията по енергетика и депутат от ГЕРБ-СДС.

"В последните дни се нагледахме на многострадални постове от "Продължаваме промяната" за смъртта на Навални и затова реших да покажа истината за кого работиха те. И затова имам данни колко руски петрол е купила България от режима убиец на Путин. От февруари 2022 г. до декември 2023 г.", заяви Делян Добрев - ГЕРБ-СДС.

"През юни 2022 година "Промяната" бяха на власт само за един месец и България е платила 426 милиона долара на режима на Путин. За целия период - 5 милиарда 796 милиона долара. Чух критики към службите, че работели за руската страна, не пазели държавния интерес. Ако това е вярно, те защо не са работили за този режим на Путин? Ако това е вярно, а аз съм убеден, че е вярно, какво са правели службите?", попита Добрев.

Депутатът подчерта, че в следващите дни ще предостави информация и за Газа.

"Защо Асен Василев заплаши ЕК, че ще блокира санкциите срещу Русия за цяла Европа, ако за България няма дерогация. Ето я дерогацията - повече от 10 милиарда лева за режима на Путин. Четох и Асен Василев, четох и Денков и сега ронят сълзи за Навални", посочи Добрев.

"Помните ли опорките, че ни трябва руски нефт? Бензинът и дизелът щяха да станат по 4 лева, "Нефтохим Бургас" ще затвори, ще освободи 2000 работника. От първи януари тази година благодарение на нашите систематични усилия, ние вече не внасяме руски нефт. Това е след почти едногодишна битка на ГЕРБ с "Промяната". Някой да е видял по 4-5 лева бензин по бензиностанциите? Внасяме 100 % неруски нефт и това не даде отражение на пазара на горива. Тези 10 милиарда нямаше нужда да ги даваме на Путин", категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиян Минковски: Оценката ми за отбора е много добра
Кристиян Минковски: Оценката ми за отбора е много добра
Йосиф Миладинов: До Олимпиадата ще успея да сваля времето си
Йосиф Миладинов: До Олимпиадата ще успея да сваля времето си