Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Демерджиев за акцията в Казанлък и Гурково: Свърши времето на беззаконие

от БНТ
15:20, 06.10.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
демерджиев акцията казанлък гурково свърши времето беззаконие
Слушай новината

Специализирана полицейска операция се провежда от рано тази сутрин в Казанлък и Гурково. Целият град е пълен с полиция. На място са и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма и Жандармерията.

Специализирана операция се провежда в Казанлък и Гурково (СНИМКИ)

На място пристигна и вътрешният министър Иван Демерджиев. Той потвърди, че акцията в Гурково е свързана със стрелбата в града, но и не само. Целта на акцията е превенция.

Оттук нататък ще следват много подобни акции по отношение на криминални групи в района и ще продължат, докато те приключат с незаконната си дейност. Няма да продължава това някои хора да са над закона, каза министърът.

"Нека тези лица да очакват полиция, но не тази полиция, която са поставили на колене и смятат, че им служи, а полиция, която ще ги постави там, където заслужават. Причината за тази операция и други, които ще последват, е такава. Причината да съм тук е послание към тези хора и към тези хора на територията на страната. Свърши времето на беззаконие към тях. Това се случва от последните години и искаме да сложим край на това нещо", каза Демерджиев.

По думите му няма задържан за стрелбата в Гурково.

В хода на специализираната полицейска операция към момента няма задържани. Има проверени 80 МПС-та и 136 лица. Съставени са 3 електронни фиша, 3 акта за установени административни нарушения, връчени са 90 електронни фиша, образувано е 1 досъдебно производство. Извършени са проверки на търговски обекти, къщи за гости и други.

За катастрофата на Околовръстното Демерджиев каза, че апелира прокуратурата да даде на медиите подробности по делото. Заяви, че в МВР много добре си знаят правомощията, но в случая са били подведени от страна на прокуратурата без да уточни какво има предвид.

Катастрофата на Околовръстното: Има ли "полицейски чадър" над обвиняемия Димитър Любенов?

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Удължават противоепидемичните мерки заради ковид
Удължават противоепидемичните мерки заради ковид
СЕМ към политиците: Всеки опит за възпрепятстване на медиите е посегателство върху свободата на словото
СЕМ към политиците: Всеки опит за възпрепятстване на медиите е посегателство върху свободата на словото