Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"Демократична България": Искаме парламентарна комисия за "Лукойл"

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:09, 17.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
демократична българия искаме парламентарна комисия лукойл
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

"Демократична България" искат да се създаде временна парламентарна комисия за обследване дейността на "Лукойл". Депутатите настояват за отстраняването на представителя на страната ни.

"Понеже освен за драми, са ни избрали да вършим и конкретна работа, опитваме се да работим по теми, свързани с енергетиката. Трябва да се овладеят цените на енергоносителите", заяви председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов.

"По отношение на цените на горивата днес не чухме нито едно смислена мярка. Правим 4 неща: законопроект за повече конкуренция. Второ- искаме комисия за "Лукойл", искаме смяна на представителя на държавата. Искаме и смяната на КЗК - това е единственият орган, който може да разследва", заяви Мартин Димитров.

Цените на горивата няма да станат по-ниски с констатации, подчерта той.

"Предлагаме всеки складодържател на горива да декларира до 19 часа свободните си капацитети. На следващия ден да ги обяви на своята уеб страница. Това ще подобри достъпа, коментира Димитров.

Георги Ганев коментира изказването на Делян Добрев от по-рано, в което депутатът от ГЕРБ обвини управляващите, че крият истината за цените на горивата.

"Що се отнася до изнесеното днес от господин Добрев. Графиките на господин Добрев трябва да се пратят в Комисията за защита на конкуренцията. Явно проблемът е липсата на конкурентен натиск".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Новите попълнения на Левски ще участват в контролата срещу Септември София
Новите попълнения на Левски ще участват в контролата срещу Септември София
Дебатите по вота на недоверие ще са във вторник, а гласуването - в сряда
Дебатите по вота на недоверие ще са във вторник, а гласуването - в сряда