НОВИНИ

Денис Григоров в предаването "Аз съм"

денис григоров предаването съм
bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 12.05.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

В поредния брой на предаването за млади и талантливи български спортисти "Аз съм" ви представяме баскетболистът на Миньор 2015 Денис Григоров.

Първият досег на Денис от оранжевата топка е, когато той е на 7 години, като споделя, че още в самото начало се е запалил по играта. Младият състезател разказва, че му харесва това в баскетбола, че не е индивидуален спорт и допълва, че въпреки по-ниския си ръст, не се притеснява да излиза на паркета.

Към този момент роденият през 2007 година Григоров е част от няколко от младежките формации на Миньор, но освен това записва мачове и за мъжкия отбор, където играе под ръководството на легендата Георги Младенов.

"Със сигурност Георги Младенов ни дава много стимул за игра. Той е велик играч и като треньор много разбира играта и се опитва да я подобри, както индивидуално за всеки един от нас, така и като отбор", споделя младият баскетболист.

Понастоящем Денис Григоров е част от Спортното училище "Олимпиец" в Перник, като е категоричен, че се стреми да съчетава успешно баскетбола и образованието, макар да споделя, че всички тези ангажименти му костват от личното време.

Извън България Денис споделя, че е привърженик на гръцкия Олимпиакос заради родната звезда Александър Везенков, който за него е един от най-добрите примери за младото поколение български баскетболисти.

Цялото предаване "Аз съм" с участието на Денис Григоров гледайте във видеото, както и в YouTube канала на Българската национална телевизия (БНТ)!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елена Розберг: Евровизия е школа как на живо се прави ТВ предаване
Елена Розберг: Евровизия е школа как на живо се прави ТВ предаване
Съгласувана ли е със СДВР новата организация на движението в центъра?
Съгласувана ли е със СДВР новата организация на движението в центъра?