НОВИНИ

Депутатите направиха ротация в ръководството на правната комисия в парламента

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:26, 07.09.2023
Чете се за: 05:05 мин.
У нас
Слушай новината

Със 116 гласа "за" се осъществи ротацията на председателя на правната комисия - НС освободи Стою Стоев от ПП-ДБ. Заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова от ГЕРБ-СДС беше избрана за нейн председател.

Ротацията предизвика напрежение между управляващи и опозиция:

Стою Стоев, депутат от ПГ на ПП-ДБ: "Много е важно да се каже, че като обявихме т.нар. ротация между правна комисия и председателството на парламента - тогава все още нямаше избрано правителство. След като се избра правителство има ясни критерии, че ротацията на председателя на НС и ротацията на министър-председателя да се случат едновременно, а председателя на правна комисия ще се сменя на всяка една сесия. Това е изпълнение на нашите ангажименти."

Георги Свиленски, БСП: "Какво се е случило в Самоковския манастир - какво е станало пред Бога - не са минали 9 месеца от кабинета - правят спонтанен аборт. Защо на третия месец се сменя председателя на правна комисия."

Тошко Йорданов, ИТН: "Не знам в девическия манастир какво са се разбирали, не знам кабинета на Алексей Петров какво са се разбирали също."

Атанас Атанасов, ПП-ДБ: "Опитвате се от нищо да правите нещо. Като се разбраха господин Желязков да е председател, имаше договорка за смяна на три месеца, след това като се създаде кабинета - имаше договорка да се сменят премиерите заедно с председателя на НС. Но ние ще изпълним ангажимента си за смяна на правна комисия."

Георги Свиленски, БСП: "Скрихте се зад тази ротация. ПП, които сваляхте ГЕРБ, само няколко медеца след това се прегърнахте. След два месеца няма ли да я видим тая ротация във формата кмет на София - министър-председател."

Иван Ченчев, БСП: "Някой на тъмно прави тези сглобки и тази коалиция. Какво управлява това мнозинство?"

Станислав Балабанов, ИТН: "Наистина изпълнявате ангажиментите си по записите си, обещахте да изперете Бойко Барисов, изпрахте го. В тоя девически манастир пак ли ви беше подвел Алексей Петров."

Атанас Атанасов, ДБ: "Не мога да ви разбера да има редовно правителство или да продължи служебната власт на Радев. Да ви кажа кога беше фактор Алексей Петров по време на правителството на Станишев."

Радостин Василев, независим депутат: "Ако някой си е позволявал да критикува Стою Стоев, че е некомпетентен, то Анна Александрова е академик. Лъчо Мозъка и тя чукат по масата като някой критикува Борисов. Това правят. Съжаляваме, че сменяме този председател."

Мануил Манев, ГЕРБ-СДС: "Като се вземеш на сериозно и мислиш, че от партия можеш да станеш кандидат за кмет на София. Кой си ти? Човек, който съсипа спорта и даваш мнението си за хора, които космически са далеч от теб. Тревичка да си посял и да е поникнала даже и това не си направил дори."

Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: "Господин с прякора на козметичен продукт обижда народни представители, моля да му наложите наказание."

Гроздан Караджов, ИТН: "Дължим му благодарност на господин Стоев, защото си вършеше работата съвестно."

Корнелия Нинова, БСП: "Призова ни да изберем редовното правителство "Борисов - Петков" или служебно на Радев. Има и трети вариант. БСП ще се бори срещу модела на управление, който се мести там, където е правителството. Имаше го 12 години. Истинският път е третия - прозрачност. Разговори - тук на открито. Паралелната държава, с това се бори БСП. Сергей Станишев бил назначавал Алексей Петров в ДАНС - да ви питам - да ви приличам на Сергей Станишев? Ние сме последователни в битката с паралелната държава."

Снимки: БТА

Тошко Йорданов, ИТН: "Не е от нищо нещо. Вие направихте правителство с помощта на Алексей Петров."

Вижте повече в прякото включване на Милена Кирова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболните национали до 17 г. започнаха с победа подготвителния си лагер в Германия
Футболните национали до 17 г. започнаха с победа подготвителния си лагер в Германия
Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на двойки на US Open
Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на двойки на US Open