Десетки търговци излязоха на протест в Бургас

от БНТ
12:27, 30.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Десетки собственици на магазини и служители от търговски центрове излязоха на протест в Бургас. Те се събраха пред здравната инспекция в града с искане за отваряне на обектите в един от местните базари. От бранша са категорични, че според новата заповед на здравния министър, те трябва да останат отворени, въпреки че не са хранителни магазини.

Представители на един от най-големите базари в Бургас изразиха своето недоволство от затварянето на обектите. По думите им, някои от по-големите търговски центрове в града все още работят.

"Неправомерно ни затварят. Ние се водим търговски базар. Достатъчно имаме санитарни възли за толкова души на първи и втори етаж, еднопосочно движение, имаме си друг вход, откъдето може да се излиза. Имаме си дори и охрана отпред, където да се регулира влизането и излизането на всички клиенти", заяви Радостина Стоянова.

"Ние не сме мол по никакъв начин. При нас има само търговски обекти - няма заведения, няма кина", каза и Петър Русев.

Вече трети ден 50-те магазина в търговския център не работят. Собствениците са притеснени, че разходите са големи, а приходи няма.

"Всеки магазин върви с по три продавачки най-малко. Това са осигуровки, наеми, заплати, ток, всичко. Големите работят, а ние не работим", коментира Румен Пасков.

От здравната инспекция са категорични, че ще спазват стриктно новите разпоредби на здравните власти.

"Като контролен орган, съвместно с МВР аз трябва да си изпълня ангажиментите. И не за друго, а защото съм абсолютно сигурен, че тези мерки ще спасят човешки живот и здраве", категоричен беше директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Контролните органи започват масови проверки във всички търговски центрове, а нарушителите ще бъдат санкционирани.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Детски градини за децата на медици отвориха врати в няколко града
Детски градини за децата на медици отвориха врати в няколко града
50 автобуса по-малко се движат в Пловдив от днес
50 автобуса по-малко се движат в Пловдив от днес