НОВИНИ

Десислава Атанасова: Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са полицейщина

Калина Попова
от Калина Попова
09:43, 27.03.2022
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Решението да искаме предсрочни избори не е от вчера, не е свързано и с последните събития. Това е оценка за 100-те дни на правителството, а за някои от министрите - и за година от тяхното управление. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

По думите ѝ политиката в министерствата е насочена срещу опозицията и демокрацията.

"Те не само счупиха държавата, те не знаят как функционират институциите и не разбират какво е управление. По отношение на икономиката, финансите, външната политика, цялостната визия и стратегия за развиване на държавата - кръгла нула", смята Атанасова.

Арестите на политици от ГЕРБ са в нарушение на Конституцията и българското законодателство, извършени от некомпетентен орган, категорична е тя.

"Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са категорична полицейщина и политическа репресия. Съдът миналата седмица остави без разглеждане исканията по протоколите, тъй като уважи мнението на българската прокуратура, че нито има неотложност, нито има основание за това задържане", заяви Атанасова.

Според нея всичко, което Бойко Рашков е говорил преди и след предизборната кампания, е лъжа. Вътрешният министър не е заплаха за никого, освен за собственото си правителство, допълни депутатът.

"Явно им е нужно нещо гръмко, за да докажат, че все още ги има и се наричат управляващи. Българските граждани отдавна усещат това управление по джоба, по сметките си и по цената на олиото и хляба. Наскоро излезе социологическо проучване, което показа, че хората са изчерпали своя вот на доверие, който са дали на тази четворна коалиция", каза още Атанасова.

"Референдум": Добър 3,57 е оценката за 100-те дни на правителството

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е получила покани от председателите на групите на "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" по повод кандидатурите за гуверньор на БНБ, но най-вероятно ще отклони поканите.

"Очевидно има някаква промяна в тяхното разбиране за нашата парламентарна група. Аз обаче не виждам как двете кандидатури ще прескочат високата летва на сегашния гуверньор", каза Десислава Атанасова.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преборването между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин не се проведе
Преборването между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин не се проведе
Автомобил в Пловдив изгоря, шофьорът е загинал (Видео)
Автомобил в Пловдив изгоря, шофьорът е загинал (Видео)